Kızılay'dan Ürdünlü Assi’ye 30 bin lira maaş..

Kızılay'dan Ürdünlü Assi’ye 30 bin lira maaş..

Ürdünlü Radwan Assi’ye dudak uçuklatan bir maaş veren Kızılay, gelen tepkiler üzerine sözleşmeyi feshetti. Kızılay, Assi’nin kirasını ödedi, çocuklarının okul masrafını karşıladı

Kızılay'dan Ürdünlü Assi’ye 30 bin lira maaş..
16px
24px
12.06.2017 04:34
ABONE OLgoogle

Yöneticilerinin aldığı yüksek maaşlarla gündeme gelen Kızılay'dan tartışma yaratan transfer, kısa ömürlü oldu. Kızılay, Ürdün uyruklu Ramadan Mohammed Radwan Assi'yi “Koordinatör” olarak işe başlattı.

Bunun karşılığında da 30 bin lira maaş ödedi. Ayrıca Assi'nin evinin kirası ve çocuklarının okul masraflarının da Kızılay'a ödettirildiği belirtildi. Assi'nin çalışma izninin 29 Eylül 2016'da onaylandığı ve 28 Eylül 2017'de sona ereceği belirtildi. Ancak Assi'nin görevi, aldığı yüksek maaşa duyulan tepkilerden dolayı yaklaşık 4 ay sürdü ve iş akdi feshedildi.

Kızılay yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunan Güroymak eski Kızılay Başkanı Çetin Yavuz, suç duyurusunda Assi'nin aldığı maaşa da yer verdi.

GÜNLÜĞÜ 1000 LİRA

Kızılay Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu, Ürdün uyruklu Assi'nin göreve başlaması nedeniyle başkanlık makamına yazı yazdı. Güllüoğlu'nun yazdığı ve Başkan Kerem Kınık'ın onayladığı yazıda “ “Genel Başkanlık Makamı'nın 29.08.2016 tarih ve 82785 sayılı onayına istinaden EMORY Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü'nde eğitimini tamamlayan ve Baş Stratejist olarak kurumumuza ataması yapılan Ürdün uyruklu Ramadan Mohammad Radwan Assi'nin, Yabancıların Çalışma İzinleri Hakkındaki Kanun kapsamında ‘Türkiye'deki çalışmalarını izine bağlamak ve yabancılara verilecek esasların belirlenmesi' hükmü gereği 17.08.2016 tarihinde Çalışma Bakanlığı'na yabancı çalıştırma izni için resmi olarak müracaat edilmiş ve 29.09.2016-28.092017 tarihleri arasında çalışma izni onaylanmıştır” sözlerine yer verilmişti.

Radwan Assi'nin çalışma izni 29.09.2016 tarihinde çıkmış olmasına rağmen fiilen 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren çalıştığından, bu dönemdeki çalışması, çalışma izni öncesi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) girişi yapılmadığından ve bu günlere de maaş ödemesi yapılmaması nedeniyle adı geçenin hak kaybı olmaması için 28 günlük net (28 bin) TL maaşı tutarında ikramiye adı altında ödeme yapılması da dikkat çekti.



“BİZE ÇOK KATKISI OLDU”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ise Assi'nin Kızılay'da görevlendirilmesi konusunda, “Kızılay'a maddi olarak büyük katkıları oldu. Aldığı maaş bu katkının yanında çok cüzi kalmıştır. Zaten birkaç ay çalıştı, ayrıldı” dedi.

Ali Ekber Ertürk/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde