Kızılay'da şok gelişme: Türkiye’de 319, İstanbul’da 42 şubesini kapatıyor

Kızılay'da şok gelişme: Türkiye’de 319, İstanbul’da 42 şubesini kapatıyor

Kızılay "etkin ve aktif" faaliyet gösteremediklerini neden göstererek Türkiye’de 319, İstanbul’da ise 42 şubeyi kapatma kararı aldı.

Kızılay'da şok gelişme: Türkiye’de 319, İstanbul’da 42 şubesini kapatıyor
16px
24px
31.05.2017 11:07
ABONE OLgoogle

Kızılay "etkin ve aktif" faaliyet gösteremediklerini neden göstererek Türkiye’de 319, İstanbul’da ise 42 şubeyi kapatma kararı aldı. Kapatma kararı alınan şubelerden Kızılay Suadiye Şube Başkanı Rasim Mazlum, kendi şubesinin oldukça faal olduğunu belirterek kararı “mantıksız” olarak nitelendirdi.

Kara gün dostu Kızılay, tüm Türkiye’de 319, İstanbul’da ise 42 şubeye kapatma tebligatı gönderdi. Yoksulun ve mağdurun yanında olan ve topladığı kan bağışlarıyla hayat Kızılay, şubelerini "etkin ve aktif" faaliyet gösteremedikleri için kapatarak adeta kendi kan damarlarına neşter vurdu... 

Kapatılma tebligatını alan Kızılay Suadiye Şube Başkanı Rasim Mazlum, kararın keyfi olduğunu ve şubelerin hangi kriterlere göre kapatıldığının belirtilmediğini söyledi. Türkiye Kızılay Derneği, kapatma kararı aldığı şube başkanlarına gönderdiği tebligatta şu ifadelere yer verdi: 

“Kurumumuzda gerçekleştirilen denetimler ve yapılan kapasite değerlendirme çalışmalarında ne yazık ki kimi şubelerimizin Türk Kızılayı’nın misyon, vizyon ve stratejik planı kapsamında Kızılay’ın genel amaçlarına ulaşabilmesi, ilkelerini yayabilmesi, tanıtımının sağlanması ve toplum katında saygınlığını artırabilmesi için etkin ve aktif olarak faaliyet gösteremediği tespit edilmiştir. Bu durumlar Kızılay’ın ulaşmak istediği hedefleri gerçekleştirmesine engel olmakta ve değişimi kaçınılmaz kılmaktadır. Tüm bu hassasiyetler ile Türk Kızılayı 2016-2020 Stratejik Planı’nda yer alan 'Toplumdaki yardım sektöründeki değişen ihtiyaçlara yanıt verecek kurumsal dönüşümü gerçekleştirmek' ve 'Şube ağlarını harekete geçirmek' amacını da göz önünde bulundurarak, Genel Merkez Yönetim Kurulumuz Şubenizin kapatılmasına karar vermiştir."

Cebimizden Para Verdik 

Kızılay Suadiye Şube Başkanı Rasim Mazlum, Kızılay’ın bir hayır kurumu olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: 

“Bizler gönüllülük esasına göre bu görevlere talip oluyoruz ve cebimizden para vererek hayır sahiplerinden bağış alarak bu işleri yapıyoruz. Adı üstünde Kızılay, bir hayır kurumu… Hayır kurumlarının bağış kotası yok. Biz şube başkanları olarak şubelerimizin neye göre kapandığını anlamak istiyoruz.”

Suadiye Şubesi’nin Ekim 2016 yılında kurulduğunu belirten Rasim Mazlum, “Biz şube olarak bu güne kadar 50 bin kg hububat, 1 TIR giyecek ve 3 TIR yiyecek yardımı yaptık. Ayrıca kısa bir sürede kurulmuş olmamıza rağmen 310 kişiden kan bağışı aldık. Bu kadar faal bir şubeyi kapatmak çok mantıksız” diye konuştu. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde