Kızılay Beypazarı temsilcisi Kur-an Kursu'nda 5 yıl öğrenciye tecavüz etmiş

Kızılay Beypazarı temsilcisi Kur-an Kursu'nda 5 yıl öğrenciye tecavüz etmiş

Kızılay’a vergi ve bağış tepkisi sürerken, bir skandal daha ortaya çıktı. Ankara’nın Beypazarı İlçesi Kızılay Temsilcisi Ahmet Kavas iki gence saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Kızılay Beypazarı temsilcisi Kur-an Kursu'nda 5 yıl öğrenciye tecavüz etmiş
16px
24px
01.02.2020 15:21
ABONE OLgoogle

Vergiden düşürülen bağış skandalı sonrası Kızılay’da bir skandal daha yaşandı. Kızılay, dün yaptığı açıklamada, Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas’ın “yüz kızartıcı bir suça karıştığını” öğrendiklerini belirtti. Kızılay’dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“2010 tarihinde Türk Kızılay Beypazarı Şube Başkanlığı’na seçilen 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla şubesi kapatılarak faaliyetlerine temsilcilik düzeyine düşürülen Ahmet Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

KAVAS’IN TUTUKLANMASININ ARKA PLANI

 Ahmet Kavas, Beypazarı’nda Kızılay Temsilciliğinin yanı sıra Fatih Cami imamı olarak görev yapıyor.

Beypazarı Belediye Gençlikspor’un da başkanı olan Ahmet Kavas, geçen gün tutuklandı.

Kızılay’ın “yüz kızartıcı” dediği olay ise, Kavas’ın 2 gence cinsel saldırıda bulunması.

Yani, Beypazarı’nda imam olan, spor kulübünün başkanlığını, Kızılay’ın da temsilciliğini yapan Kavas, 2 gence cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı! Kızılay da yaptığı resmi açıklamada olayı doğruladı, Kavas’ın “yüz kızartıcı” suç işlediğini söyledi.

KURAN KURSUNDA YATILI KALIYORDU

Edinilen bilgilere göre istismar beş yıl önce başladı. 14 Yaşındaki mağdur erkek çocuğu, ailesinin maddi durumu yeterli olmadığı için Beypazarı Müftülüğü'ne bağlı resmi kuran kursunda yatılı kalmaya başladı.

GİZLİ KAMERA YERLEŞTİRDİ

Türk Kızılayı Beypazarı Temsilcisi Ahmet Kavas aynı zamanda bu Kuran kursunda öğretmenlik yapıyordu. İddiaya göre Kavas, beş yıl boyunca erkek çocukla cinsel ilişkiye girdi. 19 yaşına gelen ve artık yaşadıklarına dayanamayan mağdur konuyu açığa çıkarmaya karar verdi. Odaya gizli kamera yerleştirdi. Çektiği görüntüleri savcılığa verdi.

Süratle yürütülen soruşturma sonunda Ahmet Kavas önceki gün çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne gönderildi.

TOMA'LARLA SEVK EDİLDİ

Soruşturma ve savcılık sürecinde Beypazarı'nda olayın duyulmaması için azami gayret gösterildiği ancak konunun hızla ilçede yayıldığı kaydedildi. Tepkilerin büyümesi üzerine Ahmet Kavas cezaevine götürülürken TOMA'ların kullanıldığı bildirildi. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde