“Kıyım havuzu” doldu! Son kurbanlar Dışişleri'nden

“Kıyım havuzu” doldu! Son kurbanlar Dışişleri'nden

“Kıyım havuzu” olarak nitelendirilen Ankara’nın Cinnah Caddesi’ndeki Sektörel İzleme Dairesi Başkanlığı’nda bürokratlar yer sıkıntısı yaşamaya başladı.

“Kıyım havuzu” doldu! Son kurbanlar Dışişleri'nden
16px
24px
06.10.2015 10:58
ABONE OLgoogle
AKP Hükümeti’nin, muhalif bürokratları görevden almak için kullandığı ve “kıyım havuzu” olarak nitelendirilen Ankara’nın Cinnah Caddesi’ndeki Sektörel İzleme Dairesi Başkanlığı’nda bürokratlar yer sıkıntısı yaşamaya başladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan gelen yaklaşık 40 bürokrat ile birlikte kıyım havuzuna alınan bürokrat sayısı 248’e ulaşırken, bazı odalardaki bürokrat sayısı 6’ya ulaştı. Yeterli sandalye bulunmayan odalarda ise bürokratların yerlerini arkadaşları ile paylaşmaları dikkat çekti.

17 Aralık yolsuzluk operasyonun ardından ekonomi kurumlarındaki muhalif bürokratları görevden almak isteyen AKP Hükümeti ilginç bir formül buldu. Buna göre, Başbakanlık bünyesinde geçmiş yıllarda oluşturulan “Sektörel İzleme Başkanlığı” etkinleştirildi.

CİNNAH’TA YER AYARLANDI

Muhalif bürokratlar, görevden alma şeklinde değil yer değişikliği ile başkanlığa atanmaya başlandı. Bu yöntemle görevlerinden alınan bürokratların yargı yoluyla geri dönmelerinin önüne geçilmesi amaçlandı. Sektörel İzleme Dairesi Başkanlığı için ise Ankara’nın Cinnah Caddesi’nde bulunan eski GAP İdaresi’nin hizmet binası kiralandı. Görevden alınan tüm bürokratlar, söz konusu binada toplanmaya başlandı.

Bürokratlar arasında kıyım havuzu olarak nitelendirilen Sektörel İzleme Daire Başkanlığı’na, birçok kurumdan bürokrat geldi. Son olarak Dışişleri Bakanlığı’ndan 40 diplomat havuzun yeni sakinleri oldu. Yeni gelenlerle birlikte sayı ise 248’e ulaştı. Sayının artması ile birlikte, başkanlıkta yer, bilgisayar ve telefon sıkıntısı çıktı.

Bazı odalarda altı bürokrat görevlendirdi. Kurumlarında bir çok personeli bulunan bürokratlara, bir masa ve bir sandalye verildi. Bir çok bürokrata yetecek bilgisayar dahi bulunamadı. Bazı odalarda ise, oturmak için yeterli sandalye olmaması nedeniyle sıkıntılar yaşandı. Bürokratlar arasında bu sorun ise, nöbetleşe sandalye kullanımı ile çözüldü. Yemekhane de de aynı sorunlar yaşanması görevden alınan bürokratları zor durumda bıraktı.

Hüseyin Özay/Taraf
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde