Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren hakim izne ayrıldı

Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren hakim izne ayrıldı

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektiren hakimin Tatlıtuğ'un yargılandığı davanın hakimi olmadığını açıkladı.

Kıvanç Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren hakim izne ayrıldı
16px
24px
23.09.2019 11:23
ABONE OLgoogle

Yılmaz, Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşması nedeniyle inceleme başlatılan hakimin eyleminin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığının tartışılacağını belirtti.

Bir davada yargılanan oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan hakim hakkında inceleme başlatıldı. 

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Hakim ve film yıldızının sosyal medyada yer alan fotoğrafı üzerine başlatılan incelemede ilk saptanan resmi gerçek, ilgilinin yargılandığı mahkemenin 13. Asliye Ceza Mahkemesi olup, fotoğrafta yer alan hakimin 12. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi olduğudur" ifadelerini kullandı.

Başkanvekili Yılmaz, inceleme tamamlanca söz konusu eylemin disiplin cezası gerektirir boyutta olup olmadığının tartışılacağını belirterek, hakimin eylemiyle ilgili 6 Mart 2019 tarihli HSK Genel Kurulunda kabul edilen ve 11 Mart 2019'da kamuoyuna açıklanan Yargı Etiği Bildirgesi'nde kabul edilen ilkeler kapsamında da değerlendirme yapılacağını aktardı. 

Yılmaz, paylaşımında Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı davayla ilgili tutanağı da paylaştı. Duruşma tutanağında, Kıvanç Tatlıtuğ'un yargılandığı İstanbul Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi hakiminin fotoğrafı paylaşan hakimden farklı bir isim olduğu görülüyor.

?Tatlıtuğ da "Fotoğraftaki hakim, benim davama bakan hakim değildir. Kamuoyunu bilgilendirmek isterim" demişti.

?ref_src=twsrc%5Etfw">September 23, 2019

TATLITUĞ İLE FOTOĞRAF ÇEKTİREN HAKİM MAZERET İZNİNE AYRILDI

Öte yandan 'Vergi usulüne muhalefet' suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkan Tatlıtuğ ile duruşma salonunda fotoğraf çektiren ve hakkında HSK tarafından inceleme başlatılan kadın hakimin mazeret iznine ayrıldığı belirtildi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde