Kıvanç Tatlıtuğ Black Friday’e doyamadı, oraya koştu

Kıvanç Tatlıtuğ Black Friday’e doyamadı, oraya koştu

Bir Amerikan geleneği olan Black Friday indirimleri İngiltere’de de popüler.

Kıvanç Tatlıtuğ Black Friday’e doyamadı, oraya koştu
16px
24px
07.12.2015 08:24
ABONE OLgoogle
Bir Amerikan geleneği olan Black Friday indirimleri İngiltere’de de popüler. Geçen yıl özellikle Oxford caddesinde yer alan mağazalarda izdihama benzer görüntüler yaşanmıştı. Bu yıl mağazalarda bu canlılığı göremeyince sorma ihtiyacı hissettik. İngilizler bu yıl mağazalara gitmek yerine siparişlerini internetten vermişler. İnternet satışları yüzde 70 oranında artmış. Konuştuğum satıcıların bazıları bunu terör korkusuna bağladı.

Tüketiciler, kalabalık ortamlarda bulunmamak için internetten sipariş vermişler. Bu arada varlıklı Türkler de indirimlerden farklı bir şekilde yararlandı! Tıpkı Amerika’da olduğu gibi İngiltere’de de dost ahbap kim varsa internetten verilen siparişler onların adreslerine yöneltildi. Londra’daki indirimlerin tadını çıkaran isimlerden birisi de Kıvanç Tatlıtuğ’du.

UKTI’ın sunduğu olanaklardan da yararlanıp buradaki yatırımlarını büyüten Silk&Cashmere’i ziyarete giderken Kıvanç Tatlıtuğ ve sevgilisi Başak Dizer’e rastladık. Mutfak eşyasından, kırtasiye malzemelerine kadar akla gelmeyecek envai çeşit tasarım ürünü bizdeki Çin mağazalarına benzer fiyatlarla üç beş kuruşa satan Tiger mağazasında! Mağazanın adının Tiger (kaplan) olması sizi yanıltmasın. İsim, Çin’i çağrıştırsa da bir Danimarka markası.



1995’te Kopenhag’da kurulan marka adeta perakende devrimi yaptı. Müşterilerine tarz sahibi eğlenceli ürünleri çok ucuz fiyatlarla sunuyorlar. Mesela normalde 80 TL’ye alacağınız bir yüz masajı aletini burada 10 liraya almanız mümkün.

Songül Hatısaru/Milliyet
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde