Kısıtlamalar kaldırıldı: Lokanta ve kafeler 24.00'de kapanmayacak

Kısıtlamalar kaldırıldı: Lokanta ve kafeler 24.00'de kapanmayacak

İçişleri Bakanlığı genelgesine göre lokanta, restoran, kafe, kıraathane, çay bahçesi gibi işletmelerin çalışma saatine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı.

Kısıtlamalar kaldırıldı: Lokanta ve kafeler 24.00'de kapanmayacak
16px
24px
21.07.2020 11:55
ABONE OLgoogle

İçişleri Bakanlığı salgın önlemleri kapsamında başlattığı lokanta, restoran, kafe, kıraathane vb. işyerlerinin çalışma saati kısıtlamasını kaldırdı.

Bakanlık, illere gönderilen genelgeye ilişkin yaptığı açıklamada, “21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiğ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. işletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu işletmeler,  genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek” denildi.

Kapsamdaki işletmeler daha önce 24.00’a kadar açık kalabiliyordu.

Yine  illere gönderilen genelge ile  marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför vb. iş yerleri ile alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldığı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığı genelgesi, yasağın otomatik olarak kalktığı anlamına gelmiyor. Bu genelgenin gereğince her il ve ilçede valilikler ve kaymakamlıklarca gerekli İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararları alınacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde