Kırmızı plakaya 7 ret, 4 kabul: İşte kabul edenler...

Kırmızı plakaya 7 ret, 4 kabul: İşte kabul edenler...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetten 11 isme Bakanlık teklif etti ve 24 saat içinde kararlarını bildirmeleri istendi.

Kırmızı plakaya 7 ret, 4 kabul: İşte kabul edenler...
16px
24px
27.08.2015 08:00
ABONE OLgoogle
CHP ve MHP’li 10 isim teklifi reddederken, MHP Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş kabinede yer almayı kabul etti. Bu karar MHP’de şok etkisi yarattı ve Türkeş’in partiden de istifa etmesi, aksi taktirde disipline verilip ihraç edileceği bildirildi.

Davutoğlu CHP, MHP ve HDP’li 11 milletvekiline birer mektup göndererek bakanlık teklifinde bulundu ve kararlarını 27 Ağustos 2015 günü saat 18.00’e kadar bildirmelerini istedi. Bu isimler teklifi kabul etmezse, yerlerine bağımsızlardan atama yapılacak.

CHP’DEN OLUMSUZ YANIT

Davutoğlu’nun bakanlık teklifine CHP’den olumsuz yanıt geldi. CHP’li milletvekilleri parti ile hareket edeceklerini belirterek, bakanlık teklifini kabul etmedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak “teklifi kabul etmeyeceğim, ben partimin ilkelerine bağlıyım. teşekkür ederim” dedi ve Davutoğlu’na bir mektup göndererek teklifi reddettiğini açıkladı.  

CHP eski Genel Başkanı, Antalya Milletvekili Deniz Baykal “parti ahlakına uygun hareket edeceğim” diyerek teklifi reddettiğini bildirdi.

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ’Partimizin bu konuda bir açıklaması olacak. Biz de o istikamette hareket edeceğiz’ dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da baklanlık teklifini kabul etmediler.

MHP’DEN BİR KABUL

Bakanlık teklif edilen MHP Genel Başkan Yardımcısı Kenan Tanrıkulu, Davutoğlu’nun bu önerisini kabul etmedi ve teklifin yapılmasına ‘Cüret’ edenlere tepki olarak partisindeki genel başkan yardımcılığından istifa ettiğini açıkladı.

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bakanlık teklifini kabul etmedi. Akşener, geçtiğimiz günlerde bakanlık sorusu için ”Bana bakanlık teklif etmeye cesaret bile edemezler. Satın alınamayacağımı gayet iyi bilirler” demişti. MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ise sürpriz biçimde teklifi kabul etti.

HDP’DEN YEŞİL IŞIK

Davutoğlu’nun bakanlık teklifine HDP’li üç isim de yeşil ışık yaktı. HDP’li 3 ismin teklifi, kabul edecekleri ancak son kararı parti yetkilileri ile görüştükten sonra verecekleri öğrenildi.

HDP’den bakanlık teklif edilen Levent Tüzel’’Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim.” dedi.  

Ali Haydar Konca ise “Önemli olan Türkiye’nin bütünlüğü ve kardeşliği” yorumunu, yaparak bu görevi kabul etme eğiliminde olduğunu açıkladı. Müslüm Doğan da ‘’Hükümete ortak olmuyoruz bu anayasal gereklilik” diyerek bu teklife sıcak baktığını söyledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde