Kırmızı iç çamaşırında umut yeni yıla kaldı

Kırmızı iç çamaşırında umut yeni yıla kaldı

"Uğur" getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırları ihracatını olumsuz etkilediği bildirildi.

Kırmızı iç çamaşırında umut yeni yıla kaldı
16px
24px
23.11.2009 11:55
ABONE OLgoogle

Tekstilde yaşanan krizin, son birkaç yıldan beri olduğu gibi bu yıl da yılbaşı öncesi "uğur" getirdiğine inanılan kırmızı iç çamaşırları ihracatını olumsuz etkilediği bildirildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde faaliyet gösteren ve aynı zamanda iç çamaşırında bölgenin en büyük ihracatçı firmalarından olan Modelal Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Sancaktar, yaptığı açıklamada, krizin devam etmesi üzerine küçüldüklerini ve bu nedenle de hedefledikleri Rusya ve Ortadoğu pazarına giremediklerini söyledi.

Yeşim Sancaktar, küresel krizin kırmızı iç çamaşırına en fazla talebin olduğu Avrupa ülkelerini de vurduğunu, tüketicinin artık vitrinde gördüğünü değil ihtiyacı olanını aldığını, kaliteli ve pahalı ürün yerine kalitesiz ama ucuz ürünü tercih ettiğini bildirdi.

Geçmiş yıllarda yılbaşı öncesinde özellikle Avrupa ülkelerine yüzbinlerce kırmızı iç çamaşırı ve gecelik ihraç ettiklerini, bu ihracatın geçen yıl sembolik seviyeye düştüğünü, bu yıl da tamamen kesildiğini ifade eden Sancaktar, "Ayda 60 bin adet üretim yaparken, 15-20 bine düşürdük. Küresel krizin etkilediği Avrupalının talepte bulunmaması nedeniyle tüm umutlarımızı iç piyasaya bağladık" dedi.

Sancaktar, Çin'in her sektörde olduğu gibi iç çamaşırında da kalitesiz ve sağlıksız ürünlerle yer aldığını, bunun da satışları etkilediğini ifade ederek, "Türkiye iç çamaşırını bile ithal eder hale geldi. Bu çok acı bir tablo" diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde