Kiralamada lüks oto dönemi kapandı

Kiralamada lüks oto dönemi kapandı

Filo kiralamada müşteri tercihleri değişti. Şirketler lüks otomobil değil, ekonomik otomobillere yöneldi. Bazıları ise kiralama yerine satın almaya başladı

Kiralamada lüks oto dönemi kapandı
16px
24px
26.11.2018 05:35
ABONE OLgoogle

Dövızdeki dalgalanma ve finansman maliyetlerinin artışından etkilenen sektörlerin başında gelen filo kiralamada iş modeli değişti. Filoda lüks otomobil dönemi biterken, ekonomik otomobillere ilgi arttı. Ayrıca, sıfır yerine ikinci el araç kiralanmaya başlandı.

Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, filo kiralama müşterilerinin iş süreçlerini ekonomik şekilde gerçekleştirmeye başladıklarını söyledi. Ak, "Daha önce 100 adet otomobil kiralayan firma, artık 60 adetle işini görmeye çalışıyor. Şirketler 1-2 sınıf aşağıda, ekonomik otomobillere yöneliyor. Üst sınıf lüks otomobil kiralamayı soran yok. Bu talebin bir süre daha süreceğini düşünüyoruz" dedi.

CİDDİ TALEP VAR

Son dönemde firmaların kiralama yerine satın almaya yöneldikleri konusuna da açıklık getiren Ak, şöyle konuştu; "Bazı filo kiralama şirketleri maalesef sektörden çekildi. Bu nedenle sektörde talebi karşılamak adına bir boşluk oluştu. Şirketler, kendi öz sermayelerini kullanmak zorunda kaldı. Ancak kiralamaya hala ciddi bir talep var. Çünkü satın almaya göre daha avantajlı."

BANKA MUSLUKLARI AÇILMAYA BAŞLADI

BANKA kredilerinde hareketlenmenin başladığını söyleyen Ak, "Bankalar iki haftadır yeniden kredi vermeye başladı. Olumlu ve güzel bir gelişme" şeklinde konuştu.

"2019'DA BÜYÜK SIÇRAMA YAPACAĞIZ"

2019'UN Intercity için büyüme yılı olacağını söyleyen Ak, "Şimdiden avantajlı özel kiralama paketleri sunmaya başladık. 2019'da 16-20 bin adet yeni araç almayı planlıyoruz. Kiralama pazarı 40 bin araç alabilirse, bu sektörümüz için iyi bir rakam olacaktır" dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde