Kipa'yı hangi dev grup satın almak için temasta?

Kipa'yı hangi dev grup satın almak için temasta?

Anadolu Grubu bünyesine dahil olan Migros'tan yeni satın alma sinyalleri geldi

Kipa'yı hangi dev grup satın almak için temasta?
16px
24px
28.03.2016 14:47
ABONE OLgoogle
Anadolu Grubu bünyesine dahil olan Migros'tan yeni satın alma sinyalleri geldi

Son yılların en hareketli sektörlerinden biri hiç kuşkusuz market perakendeciliği. Satın almalar, birleşmeler ve kapanmaların yaşanıyor. Bu alandaki ilk büyük satın alma 2011'in yaz aylarında gerçekleşti. Ülker'in sahibi Yıldız Holding, Migros'a ait Şok'u 600 milyon TL'ye satın aldı. İkinci büyük hamle de yine Yıldız Holding'ten geldi. Bu kez İspanyol Dia'yı 350 milyon TL bedelle devraldı. Holdingin operasyonları bununla da sınırlı kalmadı.

İstanbul'un güçlü yerel zincirlerinden Onur Marketlerin 119 şubeli Onurex zincirini satın aldı. Onur Marketler, Onurex'i satarken Efor Marketi bünyesine dahil etti. Fransız Carrefour ise yönetimi Sabancı Holding'e bıraktıktan sonra tekrar piyasada aktif hale geldi. Önce Kileri sonra da İsmar'ı alarak büyümesini sürdürdü.

Satın alacak yeni yerel zincirler olduğunu duyuyoruz, İzmir merkezli Pehlivanoğlu ile temas olmuş ancak görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı. Son dönemlerde satın almalarla öne çıkan Beğendik, Real'in 13 mağazasını satın almıştı. Tesco Kipa'nın 10 mağazası İçin de ön anlaşma yapılmış ancak olumsuz sonuçlanmıştı. Bu mağazaların bir kısmını Özdilek AVM satın almıştı.

Geçen yılın en büyük satın alması ise Migros cephesinde oldu. Migros, Anadolu Grubu bünyesine dahil oldu. Uzunca süredir sessiz olan Migros'tan piyasa bir hamle bekliyordu. Rakiplerinin agresif olduğu piyasada Migros'tan da yeni sinyaller geliyor.

Firmanın son günlerde Tesco Kipa ile temas halinde olduğunu duyuyoruz. Türkiye'den çıkma planları yapan Tesco, özellikle Ege ve Batı Akdeniz'de güçlü. Migros'un da . tam bu nedenle firma ile ilgilendiği konuşuluyor.

Operasyon tamamlanır ise Migros, Marmara Bölgesi dışında Ege ve Batı Akdeniz'de de gücünü pekiştirmiş olacak. Bir ara adı Şok için geçen Migros'un Tesco Kipa teması bakalım nasıl sonuçlanacak. 

Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde