Kimler hazırlık yapıyor? Dev şirketlere dev talipler…

Kimler hazırlık yapıyor? Dev şirketlere dev talipler…

Boydak Holding’in en önemli markası İstikbal Mobilya için Vestel, Naksan Holding’in amiral gemisi Naksan Plastik Sanko Holding ciddi olarak hazırlık yapıyormuş.

Kimler hazırlık yapıyor? Dev şirketlere dev talipler…
16px
24px
17.11.2016 14:50
ABONE OLgoogle

Türkiye 15 Temmuz tarihinde hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin sağlam duruşuyla kalkışma engellendi ve Türkiye uçurumun eşiğinden kurtarıldı. Bu tarihten itibaren FETÖ’ye dönük operasyonlar peş peşe yapılmaya başlandı.

Bu operasyonlar çerçevesinde FETÖ’ye "himmet" adı altında finansal destek sağladıkları iddiasıyla bazı işadamlarının da aralarında bulunduğu şüphelilere yönelik soruşturmalar başladı.

Bu soruşturmalar devam ederken, sahipleri ya da yöneticileri gözaltına alınıp tutuklanan bazı şirketler ilgili mahkemelerin kararı doğrultusunda TMSF’ye (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) devredildi.  

TMSF'deki şirketlere dev holdingler talip

Fon'a ilk devredilen şirket Kayseri merkezli Boydak Holding oldu. Koza İpek Holding, Gaziantep merkezli Naksan Holding ve Dumankaya ailesine bağlı şirketler başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda şirket TMSF'ye devredildi. 26 Eylül 2016 itibarıyla TMSF'ye devredilen şirket sayısı 200'e ulaştı.

Fon, bünyesindeki şirket sayısıyla Koç ve Sabancı gibi Türkiye'nin dev holdinglerini geride bıraktı. TMSF, devredilen şirketlerden faaliyette olan ve bilançosu iyi şirketleri satmayı, faaliyette olmayan ya da bilançosu kötü olan şirketleri ise tasfiye etmeyi planlıyor. Bu yöndeki çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Mustafa Boydak'tan 'Zorlu Holding'le pazarlık' açıklaması

Duyduğumuza göre birçok şirkete şimdiden talipliler varmış.

Boydak Holding’in en önemli markası İstikbal Mobilya için Vestel, Taç, Linens gibi markaların sahibi Zorlu Holding teklif vermeye hazırlanıyormuş.

Zorlu, İstikbal’i alır ise Taç ve Linens mağazalarıyla sinerji oluşturacakmış. Kulislerdeki bilgi bununla sınırlı değil. Gaziantep merkezli Naksan Holding’in amiral gemisi Naksan Plastik, ambalaj sektörünün büyük oyuncularından biri. Sera naylonu, çöp poşet naylonu, ambalaj filmleri gibi birçok alanda lider konumda bulunuyor. Bu şirket içinse yine aynı sektörde şirketleri bulunan büyük gruplar ilgileniyormuş.

En büyük holding: TMSF'nin şirket sayısı 500 oldu

Öğrendiğimize göre Yıldız Holding (Ülker), Sanko Holding ciddi olarak hazırlık yapıyormuş. İstikbal için adı geçen Zorlu Holding’in Naksan için de hazırlık yaptığını söyleyelim.

Koza İpek Holding için ise Metro Holding’in sahibi Galip Öztürk’ün ilgilendiği kamuoyuna yansımıştı. Henüz ihale tarihleri, koşulları netleşmedi. TMSF, hazırlıklarını bitirdikten sonra ilan edecek. Ancak şimdiden devlerin rekabetine tanık olacağımızı söyleyebiliriz...

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde