Kim kaptı? Laz böreğinde son nokta

Kim kaptı? Laz böreğinde son nokta

İki yılık çaba sonucunda Doğu Karadeniz’in en çok tanınan, sevilen yemeklerin başında gelen Laz böreğinin coğrafi işaretini tescil ettirdi.

Kim kaptı? Laz böreğinde son nokta
16px
24px
21.06.2019 15:58
ABONE OLgoogle

Artvin’e bağlı Hopa Ticaret ve Sanayi Odası (Hopa TSO), iki yılık çaba sonucunda Doğu Karadeniz’in en çok tanınan, sevilen yemeklerin başında gelen Laz böreğinin coğrafi işaretini tescil ettirdi.

Arkadaşımız Kerem Köfteoğlu’nun duyumlarına göre, Hopa TSO yönetimi, bu aralar hamsili ekmek ve Hemşin çorabının coğrafi işaretini almak için de harıl harıl çalışıyormuş.

Hopa TSO yönetimi, ilçelerinde 166 şubesi bulunan Yemek Kahvesi zinciri sahibine Laz böreğini menüye koymayı teklif etmiş ve bu teklif kabul görmüş.  

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Biz başından beri geçmişteki bir ürünümüzü geleceğimize taşıyıp, bunu yasallaştırmak ve bir standarda bağlamak istiyorduk. Bu hedefimize ulaşıp tescil ettirdik” diyormuş.

Duyduğumuza göre Hopa TSO yönetimi, coğrafi işaret için başvuru yaptığı diğer iki ürün için sonuç ne olursa olsun katıldıkları platformlarda bu ürünleri tanıtıp lobi faaliyetlerini yürütüyormuş.

Yönetim, yurtiçi veya dışında hangi fuara katılırlarsa katılsınlar, tescili beklemek yerine, hamsili ekmeği ikram ederek, Hemşin çorabını da göstererek tanıtıyormuş. Bu arada duyduğumuz başka bir bilgiyi de paylaşmak istiyoruz. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde şimdiye kadar 13 ürünle ilgili coğrafi işaretleme tescili alınmış…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde