Kim daha t..ş..klı?

Kim daha t..ş..klı?

Geçtiğimiz günlerde gündem olan bir konu var. Ünlü bir iş kadınının bir televizyon programı sırasında söylediği küfür! bir çok insanın dikkatini çekti.

Kim daha t..ş..klı?
16px
24px
27.11.2017 13:51
ABONE OLgoogle

Kadın olmak zor! Ülkemizde günden güne daha da zorlaşıyor. Hele iş hayatında kadın olmak ekstra güç, ekstra efor, ekstra emek, ekstra sabır, ekstra performans ve daha birçok ekstra gerektiriyor.

Geçtiğimiz günlerde gündem olan bir konu var. Ünlü bir iş kadınının bir televizyon programı sırasında söylediği küfür! bir çok insanın dikkatini çekti.

Programda sunucu genelde kadınların büyük kısmının erkek dünyasında erkek kurallarına uymak adına erkekleştiğini söyledi ve Leyla Alaton hanım "Ben hiç te öyle düşünmüyorum.Ben kendimi gayet seksi ve kadınsı buluyorum. Düşündüğümü söylemek beni erkek yapmaz, beni insan yapar” dedi. Diğer konuklardan biri "Düşündüğünü söylemek erkeklerde bile pek yok" dedi ve Leyla hanım gündeme düşen o müthiş cevabı verdi. "Çünkü asıl t*ş*k kadınlarda ondan! Cesur kadınlar çok daha fazla " dedi. Herkes şok! Neden? Çünkü böyle bir televizyon programında değil gündelik hayatta bile bir kadından böyle cesaret gerektiren sözler duymak insanları şaşırtıyor.  Leyla Alaton öyle bir söz söyledi ki: Asıl t.ş.k kadınlarda..

Özellikle yıllardır erkek egemen bir iş te çalışmış biri olarak söylüyorum Leyla hanıma sonuna kadar hak veriyorum. Bizler daha cesuruz.Çünkü kadınlar doğduğu andan itibaren ailesinde söz hakkı sahibi olmaktan tutun da eğitim görmeye kadar, gündelik hayattan tutun da iş hayatında kariyer yapmaya kadar aklınıza gelebilecek hemen hemen her konuda var olma savaşı veren ve yaşadığı sürece bu savaşı verecek olan insanlardır. Belki bir çok erkek bu konuya katılmayacak fazla abartıldığını, kadının iş hayatında da olduğunu yada olmaması gerektiğini savunabilir. O konforlu alanında, bebekliğinden beri ağam, paşam diye büyütülmüş, her ihtiyacı karşılanmış, her yaptığı göz ardı edilmiş yada övülmüş birine "otur oturduğun yerde kadın olmanın nasıl birşey olduğunu bilmeden konuşma" demek isterim!

Kadınlar bir çok konuda savaş versede ben iş hayatında ki savaşından bahsetmek istiyorum. Öncelikle size geçen gün başımdan geçen bir konuşmayı anlatmak istiyorum. Arkadaşlarımla akşam yemeğindeyiz. Kız arkadaşım erkek arkadaşına çalışmak istediğini, iş aradığını söyledi. Erkek arkadaşının söylediklerini aynen aktarıyorum. 

Ne gerek var? Sen şimdi işe girdiğinde seni orada taciz ederler. Zaten bence kadın dediğin evde durmalı çocuk yetiştirmeli, ev işi yapmalı..Bak annelerimize çalışmışlar mı? En zor işi çocuk yetiştirmeyi yapmışlar. Bu iş hayatından daha zor biz iş te ne yapıyoruz bu daha zor bir iş. Ayrıca ev işlerini ve çocuk yetiştirmeyi küçümsemiyorum bunlar iş hayatından daha zor! (Bunları da bizim tepkimiz üzerine söyledi teselli etmeye çalışır gibi ama neyse..) Şöyle bir baktım. Benim herkese ve her düşünceye saygım vardır. İsteyen istediğini saygı çerçevesinde söyleyebilir. Bunları söyleyen çok genç bir adam değildi. Böyle bir zihniyeti ne söylerseniz söyleyin değiştiremezsiniz ve malesef onun gibi düşünen bir çok erkek var. Bu düşünceler arasında iş hayatında ki kadının işi bu yüzden zordur. Onu fazlalık gibi gören zihniyetler var! Sanki herşeyin en iyisini en doğrusunu erkekler bilir gibi... Oysa yapmanız gereken çok basit birşey var. Dönüp annenize bakın. Sıfırdan bir insan yetiştiren, bir aileyi yöneten (her ne kadar ataerkil bir topluluk olsakta herkes bir aileyi kadının yönettiğini bilir) anlaşmazlıklarda  aradaki dengeyi sağlayan bir kadının iş hayatını yönetemeyeceğini ve onunla başa çıkamayacağını düşünmek saçmalıktan öte değildir!

Kadınlar daha ayrıntıcıdır!

Hani hep şikayet edilir ya bu kadında herşeye takıyor diye! O, olaya geniş açıyla ve ayrıntılarıyla bakabilme yeteneğindendir. Bunun iş hayatında ki olumlu dönüşleri de hiç şüphesiz sabit bakan bir bakış açısından çok daha değerlidir.

Kadınlar daha sezgisel, daha duygusaldır!

Sert iş hayatında duygulara yer yok diyebilirsiniz. Hayır tam tersi inanın! Duygusal bir zekayı ve bakışı sadece rakamları ve raporları okuyan düz bir zekaya tercih ederim. Çünkü kadın olayı ve kişileri daha iyi yorumlar. Bütünü görebilir. Sizin bakamadığınız bakış açısıyla bakabilir ve sizin göremediklerinizi görebilir.

Kadınlar daha cesurdur!

Çünkü düşünülenin aksine konforlu ve rahat alanlarını kaybetmekten korkmazlar. Zaten bir çok şeyi uğraşarak, didinerek, emek vererek kazanmıştır. Yenisini yeniden yapacak güce içinde her zaman sahiptir. O yüzdendir ki söylemeye cesaret edilemeyen fikirleri önemli bir toplantının ortasında çekinmeden söyleyebilir. Çünkü orada bile bir var olma, bir kendini kanıtlama savaşını sürdürmektedir. Bu yüzdendir kendini daha rahat ve özgür ifade edebilmesi.

Kadınlar cins ayrımcılığı yapmaz!

Aaaaa bu erkek ne bilir ki? Onun aklıyla mı hareket edeceğim? Ben bir erkekten emir almam! Bak bak cinselliğini kullanıyor! Kesin patronla ilişkisi var yoksa yükselemezdi! Maaşının dışında da açıktan prim alıyordur! Gibi gibi erkek çalışanlar hakkında bunları düşünmezler ve de asla böyle şeyler söylemezler!

Her ne kadar toplumsal hayatta, sosyal hayatta, iş hayatında da kadınlar sindirilmeye, bertaraf edilmeye ve gücü elinden alınmaya çalışılsa da kabul edin beyler, fiziksel açıdan kadınlardan güçlü olabilirsiniz ama kadınlar bir çok açıdan sizden daha güçlü!

Çünkü onlar doğuştan savaşçı!!!

İletişim bilgileri;
E-mail.       : [email protected]
İnstagram : cookomel
Twitter.      : Emlgvn

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde