Kim bu Kaynak Holding? Koç ve Sabancı'dan büyük mü?

Kim bu Kaynak Holding? Koç ve Sabancı'dan büyük mü?

Bir Kaynak Holding efsanesidir gidiyor. Boyutunun cirosunun çok büyük olduğu kulaktan kulağa yayılıyor. Cemaat'in en büyük kaynağı olarak gösteriliyor

Kim bu Kaynak Holding? Koç ve Sabancı'dan büyük mü?
16px
24px
27.03.2014 13:32
ABONE OLgoogle
Cemaat ile Ak Parti iktidarı arasında yaşanan gerginlik işdünyasına da yansımış vaziyette. Kanaltürk'ün ulusal yayın lisansının RTÜK tarafından iptalinin ardından önceki gün de MASAK ve Maliye yetkilileri bir başka şirket Kaynak Holding'e baskın yaptı.

Kaynak Holding, Türkiye'de çok da bilinmeyen ancak hakkında türlü türlü rivayetler dolaşan bir grup.

Kaynak Holding, 16 farklı sektörde faaliyet gösteren 30 şirkete ve 8 bin 300 civarında çalışana sahip bir grup. Ağırlıklı olarak eğitim ve kültür alanındaki faaliyetleri ile biliniyor.

Güvender dersane yayıncılığı yapıyor. Hemen hatırlatalım dershanelere sahip değil. Sadece dershanelerde öğrencilerin yararlanacağı kitapları basıyor.

Sürat Kargo grubun bir diğer şirketi. Yurt içinde önemli bir pazar payına sahip. Yakın gelecekte yurt dışı operasyonlar için de hazırlanıyor.

PAL isimli şirket çocuklar için eğitici öğretici oyuncaklar yapıyor. Şirketin 400 çeşit eğitim odaklı oyuncağı var.

Zambak adlı şirketle bu oyuncakların dağıtım ve satışı gerçekleşiyor.

Medya planlaması yapan Kaynak Medya, catering alanında faaliyet gösteren Bereket Catering grubun diğer şirketleri.

Hemen belirtelim Bereket Döner'in grupla bir alakası yok. Tamamen isim benzerliği. Bereket Döner'in o isimle devam etmesi taraflar arasında yapılan bir iyiniyet anlaşması ile sağlanmış durumda.

Nüans Turizm hac faaliyetleri yürütüyor.

NT Mağazacılık yine grubun bir diğer şirketi.

Sürat Eğitim Araçları adlı şirket A'dan Z'ye eğitim araçları üretiyor. Gülen Cemaat'inin yurtdışındaki hemen hemen tüm okullarının donanımını bu şirket sağlıyor. Ancak açılan okullar ille de gerekli malzemeleri bu şirketten almak zorunda değil. Daha uygun teklifler olursa da değerlendiriliyor.

Sızıntı adlı dergi ayda 750 bin adet basılıyor ve dağıtılıyor.

Bu dergiyi ve grubun diğer 15 farklı dergisini basmak için de Çağlayan Matbaası yine grup bünyesinde yer alıyor.

GRUBUN CİROSU NE?

Holding ile ilgili türlü türlü ciro rivayetleri yapılıyor. Çok ileri gidenler Kaynak Holding'in Koç'tan hatta Sabancı'dan bile daha büyük olduğunu iddia ediyorlar.

Ancak bildiğimiz kadarı ile Kaynak Holding'in 30 şirketle yaptığı toplam ciro yıllık 1.5 milyar TL civarında.

Dolayısıyla Kaynak Holding'in2013 yılında 66.2 milyar TL ciro yapan Koç Holding ile 24.2 milyar TL ciro elde eden Sabancı Holding'e yaklaşması söz konusu bile değil. 
Finans Global 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde