Kılıçdaroğlun'a yapılan saldırıyı kim üstlendi?

Kılıçdaroğlun'a yapılan saldırıyı kim üstlendi?

Reuters, terör örgütü PKK'nın dün Artvin'de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırı ile Cizre'de bu sabah 11 polisin şehit olduğu, 75'i polis 78 kişinin yaralandığı intihar saldırısını üstlendiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlun'a yapılan saldırıyı kim üstlendi?
16px
24px
26.08.2016 22:09
ABONE OLgoogle
Artvin'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna dün ateş açılmış, karşılık verilince de çatışma çıkmıştı. 1 jandarma erin şehit olduğu saldırıyı Reuters'in haberine göre PKK üstlendi.

Cizre'de ise bu sabah Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği'ne yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına bomba yüklü kamyonla saldırı yapıldı. Valilik intihar saldırısı olduğunu açıkladı. Saldırıda 11 polis şehit oldu, 75'i polis 78 kişi yaralandı. Reuters'in haberine göre PKK bu saldırıyı da üstlendi. 

Bakan Ala da söylemişti

CHP konvoyuna yönelik terör saldırısından sonra açıklama yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, terör örgütü PKK'nın Karadeniz'e açılma niyetinde olduğunu söylemişti. Teröristler bölgede son dönemden birden fazla eylem düzenledi.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde