Kılıçdaroğlu yabancıya randevu vermedi

Kılıçdaroğlu yabancıya randevu vermedi

Kılıçdaroğlu’nun, partisinin ekonomik programı henüz hazır olmadığı için yabancı yatırımcılara randevu vermediği ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu yabancıya randevu vermedi
16px
24px
02.08.2010 08:08
ABONE OLgoogle

Referandum mitinglerinde, hükümetin ekonomik programına ağır eleştirilerde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin ekonomik programı henüz hazır olmadığı için yabancı yatırımcılara randevu vermediği ortaya çıktı. 

Kılıçdaroğlu’nun başta özelleştirmeler olmak üzere bazı ekonomi söylemleri, yabancı yatırımcıları tedirgin etmişti. Bu söylemlerin doğruluğunu, CHP’nin ekonomik politikalarını öğrenmek için, yabancı yatırımcılar Kılıçdaroğlu’nun ekonomi kurmaylarından randevu istedi.

Yabancı yatırımcı temsilcileri, randevuyu yurt dışındaki merkezlerindeki yöneticileri adına istedi. CHP’nin ekonomi kurmaylarından ise yabancı yatırımcılara ilginç bir yanıt geldi: “Henüz hazır değiliz. Sizinle ancak Eylül’de görüşebiliriz.”

Bu sözler, yabancı yatırımcılarının tedirginliğini daha da arttırdı. Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin başına geçmesinin ardından CHP, yabancı yatırımcılar için roadshow’a çıkılacağını açıklamıştı. Roadshowların da şimdilik askıya alındığı bildirildi. 

Star

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde