Kılıçdaroğlu'ndan 'görüşme krizi' yorumu: Konuşmaları bant olarak yayınlasınlar

Kılıçdaroğlu'ndan 'görüşme krizi' yorumu: Konuşmaları bant olarak yayınlasınlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen telefon görüşmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, "En iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar. Gerçek ortaya çıkmış olur" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'görüşme krizi' yorumu: Konuşmaları bant olarak yayınlasınlar
16px
24px
25.01.2018 15:17
ABONE OLgoogle

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin operasyonunu da değerlendirdiği açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

''Ordumuz bu konuda güzel bir mücadele veriyor. Terörden en çok zarar gören biziz 30-35 yıldır. Teröre karşı mücadele etmek insanlığın ortak görevidir. Telefon görüşmeleri (ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme) konusuna gelince en iyisi konuşmaları bant olarak yayınlasınlar böylece bütün gerçekler ortaya çıkmış olsun. Türkiye'nin yaptığı açıklamaları değerli buluyoruz. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri'nin teröre karşı çok açık ve net tavır takınmasını da istiyoruz. Terör bölgede büyük sorunlar yaratıyor. Teröre karşı ortak mücadele etmek gerekiyor.''   Trump, Erdoğan'ı aradı... İlk açıklama: Kaygılıyız..

BEYAZ SARAY'IN AÇIKLAMASI

Görüşmenin ardından Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamada "Trump Afrin'de artan şiddetin Suriye'deki ortak hedeflere ulaşamama riski doğurduğunu söyledi" ifadeleri yer almıştı. Beyaz Saray, Trump'ın Türkiye'yi çatışmasızlığa davet ettiğini ve askeri eylemlerini sınırlandırmasını istediğini duyurmuştu.  Erdoğan'dan Trump'a: ABD silah desteğine son vermeli

Açıklamada "Trump ayrıca Türkiye'nin yıkıcı ve gerçek dışı söylemleri ile Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşları ve çalışanlarına dair kaygılarını iletti" denmişti.

''Trump, Erdoğan'a böyle bir şey demedi''

CUMHURBAŞKANLIĞI YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Beyaz Saray'ın yazılı açıklamasını yalanlayarak, "ABD'nin yazılı açıklaması görüşmenin içeriğini tam yansıtmıyor. Trump görüşmede 'Tırmanan şiddetten kaygı'dan söz etmedi. Görüşmede Türkiye'deki OHAL'e değinilmedi" açıklamasını yapmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde