Kılıçdaroğlu’ndan Şimşek’e jet yanıt! Üye olursa...

Kılıçdaroğlu’ndan Şimşek’e jet yanıt! Üye olursa...

Kılıçdaroğlu, CHP’nin seçim vaatleri için “Bunları yapmak imkansız. Yapsalar ben de CHP’ye oy verirdim” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu’ndan Şimşek’e jet yanıt! Üye olursa...
16px
24px
20.04.2015 10:41
ABONE OLgoogle
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu NTV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu saatler öncesinde CHP’nin seçim vaatleri için “Bunları yapmak imkansız. Yapsalar ben de CHP’ye oy verirdim” diyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e de yanıt verdi.

“SAYIN BAKANI CHP’YE BEKLİYORUZ”

NTV canlı yayınında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Maliye Bakanı’nın sözlerinin hatırlatılması üzerine  “Sayın Bakanı bekliyoruz. Gelip üye olursa mutlu oluruz. Ben size bugüne kadar konuşulmayan rakamları vereceğim. Maliye Bakanı unutmasın ben eski bir hesap uzmanıyım. Devlet bütçesinden sonraki en büyük bütçeyi topladım. Şunu açık ve net söyleyebilirim. Eğer bu ülkede 10 kişi ben vergi toplamasını bütçe yapmasını biliyorum diyorsa o 10 kişiden birisi benim.” diye yanıt verdi.

“O VERGİNİN NASIL TOPLANDIĞINI BİLMEZ”

“Sayın Bakan’ın hiç maliyet deneyimi yok.” diyen Kılıçdaroğlu  “O verginin nasıl toplandığını bilmez, ben bilirim. Ama CHP’ye üye olmak istiyorsa önce kısaca bizim eğitimimizden geçmesi lazım. Bakın rakam vermek isterim. 1923 – 2002 toplam 57 hükümet hizmet verdi. 57 hükümetin harcadığı kaynak ne kadar? 79 yılda 546 milyar dolar vergi harcamışlar. 95 milyar dolar iç borç yapmışlar. 130 milyar dolar dış borç yapmışlar 8 milyar dolar özelleştirme geliri. Toplam 779 milyar dolar para harcanmış. Geliyorum AKP iktidarına 2003 – 2014. 12 yılda harcanan para. Vergi gelirleri 1,5 trilyon dolar. İç borç 96 milyar dolar. Dış borç 273 milyar dolar. Özelleştirme geliri 52 milyar dolar. Toplam harcanan para 1 trilyon 900 milyar dolar. 1 trilyon 869 milyar dolar. Rakamı şişirdiler demesinler diye. 79 yılda harcanan paradan çok daha büyük bir para son 12 yılda harcandı. Harcanan fazla para 1 trilyon 90 milyar dolar. 79 hükümetten daha fazla para harcadılar. Bütün vatandaşlarım, elini vicdanlarına koyup şu sorunun yanıtı versinler. 12 yılda ne yapıldı? Atatürk barajı mı Keban mı Erdemir mi Kardemir mi yapıldı? Elbette bir şeyler yapıldı ama 1 trilyon 90 milyar dolar deneyimli iktidar elinde olsaydı Türkiye bilgi toplumunu yakalamıştı. Şimdi bana dönüp para var mı diye soruyorlar. 12 yılda 1 trilyon 90 milyar dolar harcadınız. Bütün tesisleri de satarak bunu yaptınız. Deniyor ki parayı nereden bulacaksınız. Türkiye onların düşündüğünden daha zengin bir Türkiye. Kaynak var, bütün mesele kaynağı yerinde kullanmak. Siz 1 trilyon 90 milyar doları nasıl buldunuz, demek ki var.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü “31 milyar dolarlık net hata noksan burada yok. 31 milyar dolar daha kullandılar. Emekliye iki maaş ikramiye, vay kaynağı nereden bulacaksınız. 720 lira veriyoruz, 3 milyon 750 bin hane. Türkiye’de para var. Soru parada değil, soru parayı nerede kullanacağında yatıyor. Bu rakamların hiçbirisine bir kuruşuna bile maliye bakanı itiraz edemez, çünkü onun rakamları…”
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde