Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası: Erdoğan ve yakınlarına 359.000 lira tazminat ödeyecek

Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası: Erdoğan ve yakınlarına 359.000 lira tazminat ödeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarının yurt dışına para transfer ettiklerini öne süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 359.000 lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Kılıçdaroğlu'na 'Man Adası' cezası: Erdoğan ve yakınlarına 359.000 lira tazminat ödeyecek
16px
24px
18.07.2018 09:43
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakınlarının Man Adası’ndaki bir şirkete milyonlarca dolar gönderdiği iddiası üzerine açılan davada 359.000 lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi.

Erdoğan'ın bir buçuk milyon TL istediği dava sonunda çıkan kararı protesto eden Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik cübbesi bırakarak duruşmayı terk etti, hakimi protesto etti. Bu karar Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çıkan en yüksek tazminat oldu.

 Dava dilekçesinden

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel tarafından, İstanbul Anadolu Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dilekçede CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu 'nun 21 Kasım 2017'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmalara yer verilmişti.

Kılıçdaroğlu'nun sarf ettiği sözlerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları, kardeşi ve dünürlerini hedef alan küçük düşürücü, aşağılayıcı, gerçek dışı ithamlar ve hakaretler içerdiği belirtilen dilekçede, Erdoğan adına 500 bin lira, çocukları ve diğer yakınları için de toplam 1 milyon lira manevi tazminat talep edilmişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde