Kılıçdaroğlu: Zam yapan teröristtir

Kılıçdaroğlu: Zam yapan teröristtir

Hatay’da Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Savaş’ın tanıtım toplantısına katılan CHP lideri, Ortadoğru Barış ve İşbirliği Teşkilatı kurulmasını önerdi.

Kılıçdaroğlu: Zam yapan teröristtir
16px
24px
03.03.2019 06:55
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tanzim satış noktası açılmasına tepki göstererek, “Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? O üniversitenin tarımın bu hale nasıl geldiğini araştırması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, “Çitfçiyi, halciyi, esnafı terörist ilan edersin. Benim bildiğim zammı yapan teröristtir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Hatay’da STK temsilcileri, muhtarlar, meslek odaları, iş insanları ve kanaat önderleriyle buluştu. Kılıçdaroğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tanzim satış noktasının açılmasını eleştirerek, “O üniversitenin tarım bu hale nasıl geldi onu araştırması gerekiyor. Çünkü onu araştıracak kişileri başa getirmiyor. Kendi kendine yeten bir ülke nasıl oldu da tarımda bu duruma düştü bunu araştırması lazım. Sırf saraya yaranmak için biz de tanzim satış açtık diyorlar. Bunlara akademisyen, bilim insanı denir mi?” diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da egemen güçlerin tahrikleri, geçmişten bugüne devam eden gerilim ve kavganın son bulması için Türkiye’nin öncülüğünde İran, Suriye ve Irak’ın bir araya gelerek Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’nı kurması gerektiğini söyledi. Ortadoğu’da savaşların nedeni olarak sahip oldukları zenginlikleri ve petrolü gösteren Kılıçdaroğlu, “Bu kavganın tek kazananı egemen güçler. Silahlarını veriyorlar, zorla yaptırım uyguluyorlar. Bu tablo Türkiye’nin kabul edeceği tablo olmamalı” diye konuştu. 


Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi başkanı ve adayı Lütfü Savaş’ı “Hatay’ı birleştiren güç derseniz” olarak tanımladı. Kılıçdaroğlu, “EXPO konusunda büyük bir başarı elde etti. Bu sıradan bir olay değildir, uluslararası bir başarıdır. 2 milyon turistin Hatay’a gelmesi demektir. Hatay’ı bütün dünyanın öğrenmesi demektir” dedi.

Her şeye zam

Ekonomik krize dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bugün bir kriz yaşıyoruz. Ekonomik krizi en derin yaşayan kentlerden biri de Hatay. İşsizlik var mı var, fabrikalar çalışmıyor. Kriz reel sektörü vurmaya başladı. 1 kişi alacaklar 7 bine yakın kişi başvuruyor. Sarayda oturanlar işsizlik nedir biliyorlar mı acaba? Benzine, elektriğe, gübreye, ilaca zam yaparsın bir de çıkıp niye pahalı diye sorarsın. Çitfçiyi, halciyi, esnafı terörist ilan edersin. Benim bildiğim zammı yapan teröristtir. 60 milyarlık özelleştirme yaptılar. Yetmedi borçlandırdılar. Bir değişime ve dönüşüme ihtiyaç var. Bunları biz yapacağız” diye konuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde