Kılıçdaroğlu: Kadınlara araba yasağı gelirse şaşırmayın

Kılıçdaroğlu: Kadınlara araba yasağı gelirse şaşırmayın

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "öğrenci evi" açıklamasına ilişkin, "Senin derdin yurt sorunu değil, senin derdin başka" dedi

Kılıçdaroğlu: Kadınlara araba yasağı gelirse şaşırmayın
16px
24px
05.11.2013 15:23
ABONE OLgoogle

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "öğrenci evi" açıklamasına ilişkin, "Senin derdin yurt sorunu değil, senin derdin karma eğitimi ben nasıl yok ederim, senin derdin o" derken, "Suudi Arabistan'da kadınlar mücadele ediyor, "araba kullanacağız' diye, yarın sizin için de böyle bir yasak gelirse hiç şaşmayın" dedi. 

 CHP lideri partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evlerine ilişkin sözlerine yanıt verdi.

 Kılıçdaroğlu özetle şöyle dedi:

 "Kalkmış demeç veriyor, şu hale bakın diyor, kız ve erkek öğrenciler aynı yurtlarda kalmayacak, zaten kalmıyorlar ki. Kızların yurdu ayrı, erkeklerin yurdu ayrı. Nasıl bir kafadır bu. Hayatı boyunca yurdun önünden geçmeyen birisi bu kadar ağır bir eleştiriyi nasıl getirebilir. Senin derdin yurt sorunu değil, senin derdin karma eğitimi ben nasıl yok ederim, senin derdin o.

 Eğer bu ülkede yurt yoksa, sorumlusu kim? TOKİ kalkıyor bir sürü Sovyet tipi evler yapıyor, niye öğrencilere yurt yapmıyor? Efendim yurt yokmuş yeteri kadar. Sen sorumlu değil misin? Bunlar ülkenin sorunlarını bilmeyen insanlar. Kafalarının gerisinde bir şablon var, o şablonu adım adım uygulamaya koymak. Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesi haline getirmek. Herkesin, her yurttaşın özellikle de kadınların bunları bilmesi lazım. Suudi Arabistan'da kadınlar mücadele ediyor, araba kullanacağız diye, yarın sizin için de böyle bir yasak gelirse hiç şaşmayın."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde