Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın dişlerini sökeceğim

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın dişlerini sökeceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın dişlerini sökeceğim
16px
24px
05.06.2011 00:26
ABONE OLgoogle

Kılıçdaroğlu, "Bugün Adana'da benim İsrail'i desteklediğimi söylemiş. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı bu değil miydi? Gidip Amerika'da Büyük Yahudi Ödülü'nü alan bu değil miydi? Dişlerini sökeceğim onun." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kazlıçeşme Meydanı'nda düzenlenen İstanbul mitinginde partililere seslendi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Başbakan'ın kendisini İsrail'i desteklemekle suçladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bugün Adana'da benim İsrail'i desteklediğimi söylemiş. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı bu değil miydi? Gidip Amerika'da Büyük Yahudi Ödülü'nü alan bu değil miydi? Dişlerini sökeceğim onun. Bu değil miydi Irak'ta binlerce Müslüman kadına tecavüz edilirken Amerikan askerine başarı dileyen bu değil miydi? Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesini indireceğim. Sözde vatansevermiş hadi canım sende. Mavi Marmara'yı gönderirken niye bırakmadın milletvekillerini ? Senin milletvekillerinin canı tatlı. Niye onun mücadelesini yapmadın? O zaman bize bir şey söyleyemez. Çünkü bizim geçmişimiz temiz. Çünkü biz kul hakkı yemedik." diye konuştu.

12 Haziran'da Erdoğan'ı yolcu edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, "12 Haziran'de Recep beyi yolcu edeceğiz. Söz mü? Ne söylerse söylesin benim yüreğimde insan sevgisi var. Ben insanımı seviyorum. Projelerimizi anlatacağız ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız. Bizim düşündüğümüz bizim yapmaya çalıştığımız her çabanın içinde emek var. Her projenin içinde alın teri var. Sabahın erken saatten akşamın geç saatine kadar çalıştık emek harcadık ondan sonra sizin karşınıza çıktık. Üreten CHP olsun istedik." şeklinde konuştu. Hopa'da yaşanan olaylar hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Hopa'da olaylar oldu, gazeteciler bana sordular, her siyasal partinin özgürce propaganda yapmasına izin vermeniz lazım dedim. Hopa'yı savaş alanına çeviren Recep Tayyip Erdoğan'ın öfkesidir. Ölen emekli öğretmenin adını anmak istemediğini söyledi. Ölenin arkasından kötü söz söylenir mi? Sitem edilir mi? İmam bile cemaate sorar 'nasıl bilirdiniz' diye. Hem polisi aradım hem öğretmenin ailesini arayıp baş sağlığı diledim." ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ'NİN OYU DÜŞÜŞTE"

The Economist Dergisi'nde 'CHP'ye oy verin' başlıklı yazıyı da değinen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de medya özgür mü? Yurt dışındaki bir dergi CHP'ye oy verin demiş. Vay sen misin böyle söyleyen? Halkın iradesine gem vuramazsın. CHP'nin oyu yükselişte, AK Parti'nin oyu düşüşte. İlk dört ay içinde aile sigortasını getireceğim. Askerlikle ilgili vaatlerimi yerine getireceğim. Bu söz halkın sözüdür. İlk dört ay içinde bunu yapacağım." şeklinde konuştu.

Herkesin örgütlenmesini isteyen Kılıçdaroğlu, "Bir arkadaşım diyor ki 'taşeron öldürür' Örgütlü toplum CHP'dir. İşverenler, kadınlar, erkekler, üniversite öğrencileri herkes örgütlenmeli. Herkesin toplu sözleşme sendika hakkı olacak. Taşeronluğu bitireceğiz, herkes sendikalı haklarına kavuşacak. CHP Cumhuriyeti kuran partidir. CHP işçiyi, köylünün ve gençliğin partisidir." ifadelerini kullandı.
Başbakan ile televizyonda karşılıklı düello yapma konusunda ısrarını sürdüren Kılıçdaroğlu, "Karşıma çıkabilir mi? Çıkamaz; çünkü geçmişinin temiz olması lazım kul hakkı yemememsi lazım mangal gibi yürek lazım." dedi. Kılıçdaroğlu konuşması bittikten sonra miting alanından ayrıldı. Bu arada Kılıçdaroğlu otobüse doğru giderken izdiham yaşandı. Otobüsteki korumalar ile bazı gazeteciler arasında tartışma yaşandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde