Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: O hırsızın görüntüleri nerede?

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: O hırsızın görüntüleri nerede?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere konuşan liderler, YSK'nın aldığı "İstanbul'un 39 ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına gerek yok" kararını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslendi: O hırsızın görüntüleri nerede?
16px
24px
13.05.2019 14:22
ABONE OLgoogle

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

CHP Lideri oyların çalınması iddialarına ilişkin "Erdoğan bir konuşma yaptı dedi ki 'elimizde görüntüler var'. Konuşmanın yapıldığı tarihten bu yana görüntüleri görmedik. Şimdi o hırsızın görüntülerini ben merak ediyorum. Eminim bütün medya merak ediyor, kim o, o görüntüler kimde? O görüntüleri versin kim hırsızlık yapmış biz de görelim." diye konuştu.

“Daha önce de söyledim yine söyleyeceğim” diyen Kılıçdaroğlu “YSK'da 7'li bir çete var ve bunlar talimatla hareket ediyorlar. Aynı talimatla karar vermişlerdir.  YSK’dan farklı bir karar kendisinden beklemiyorduk. YSK önce kendisini reddeden bir kurul. Düşünün sandık aynı sandık heyet aynı heyet seçmenler aynı seçmenler. Geliyorlar oy kullanıyorlar. Oyları aynı zarfa koyuyorlar. YSK diyor ki ‘kabul ediyorum bu oyları ama birisini doğru bulmuyorum’ diyor.  

‘Büyükşehir Belediyesi oylarını doğru bulmuyorum burada yanlışlık yapıldı’ diyor. Okuma yazma bilmeyen bir kişiye bile sorsanız ‘Burada sakatlık var’ der. Ama bu bizi asla umutsuzluğa sevk etmemeli. İstanbul’da seçimi alacağız. Ekrem İmamoğlu bu saatten sonra 16 milyon İstanbullunun adayıdır. Bu kadar haksızlık yapılamaz. Ancak biz ne olursa olsun İstanbul'da seçimi alacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” diye konuştu.

İYİ Parti lideri Akşener ise “İstanbul’da bir seçim yenilenmesi var. Bizim İstanbul’da adayımız yoktu ve olmayacak. Sayın İmamoğlu’nu elimizdeki tüm imkanları kullanarak destekleyeceğiz.” dedi.

(AKP’den çalma sözleri var, Devlet Bahçeli’nin Öcalan avukatları ile görüşebilmeli açıklaması sorulması üzerine) Dervişin fikri neyse zikri oymuş, Biz milli iradeden bahsediyoruz arkadaşlar çalmadan bahsediyor. Uzmanlık alanları olduğu için böyle bir propaganda yöntemi tespit etmişler. Bu ilginç.

Sayın Bahçeli çok ilginç bir savrulma içinde, yıllarca bebek katili , İmralı canisi dediği terörist başına birdenbire Öcalan demeye başladı. Bir sonraki adım sanıyorum ‘sayın Öcalan’ olacak. Bu savrulmanın MHP’ye gönül veren oy veren Türkiye’de yaşayan her seçmen açısından çok dikkake değer bulunup değerlendirileceğine inanıyorum.

Biz durduğumuz yerde duruyoruz. Bize PKK’lı dediler sayın Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’e Sayın Temel Karamollaoğlu’yla birlikte bize PKK’lı dediler. Hatta Sayın Karamollaoğlu ile benim İçişleri Bakanı olan zat tarafından Kandil ile sözleşme imzaladığımız iftirası atıldı. Ama bugün görülüyor ki Kandil ile kim ahbap ve yeni bir açılım yeni bir saçılımın gündeme getirildiğini ve bizati Sayın Bahçeli’nin diliyle ortaya konduğunu şaşkınlık, hayret, ibretle görmüş durumdayız.

Kılıçdaroğlu ortak açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaparak şöyle bitirdi: 

“Oyların çalındığı söyleniyor. 280 bin kişiyi kim görevlendirdi Erdoğan. İstanbul’da sandıklarda görevlendirdi. Erdoğan bir konuşma yaptı dedi ki ‘elimizde görüntüler var’. Konuşmanın yapıldığı tarihten bu yana görüntüleri görmedik. Şimdi o hırsızın görüntülerini ben merak ediyorum. Eminim bütün medya merak ediyor, kim o, o görüntüler kimde? O görüntüleri versin kim hırsızlık yapmış biz de görelim.

Ama bir hırsızlık var ortada doğru, milli irade hırsızlığı yapılmıştır. Nerede yapılmıştır? Kapalı kapılar ardında yapılmıştır. Hangi adreste yapılmıştır? YSK’da yapılmıştır. Milli iradeye darbe söz konusudur. İstanbulluların iradeleri çalınmıştır. Kendisine tekrar yeniden açık ve net bir çağrıda bulunuyorum, sevgili Erdoğan’a. ‘Oyların çalındığına ilişkin görüntüler var’ dediniz. Bu görüntüleri ben de merak ediyorum 81 milyon da merak ediyor. Eğer bunu açıklarsan eyvallah diyeceğim şapka çıkaracağım, açıklamazsan seni Türk milletine emanet ediyorum o zaman. Hakkından onlar gelecektir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde