Kılıçdaroğlu: Bir Bakanın adı yasa dışı uygulamalara karıştı

Kılıçdaroğlu: Bir Bakanın adı yasa dışı uygulamalara karıştı

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir bakanın adının uluslararası bazı yasa ve ahlak dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler geliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: Bir Bakanın adı yasa dışı uygulamalara karıştı
16px
24px
05.11.2019 16:11
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

13 yıl önce hayatını kaybeden eski Başbakan Bülent Ecevit'i anarak sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, "Ecevit’in verilmeyecek hiçbir hesabı yoktu. CHP’ye sosyal demokrasi ilkelerinin gelmesi açısından çok önemli görevler üstlenmiştir. Sevgiyle, rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir bakanın adının bazı uluslarası yasa dışı, ahlak dışı uygulamalara karıştığı yönünde haberler aldıklarını da ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Dikkatle izliyoruz" dedi.

"SERBEST BIRAKANLAR DA BERAAT ETTİ"

FETÖ firarisi Adil Öksüz'ün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından serbest bırakılmasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşamaz. Öksüz’ü serbest bırakanlar da şimdi beraat etti" şeklinde konuştu.

CHP lideri şöyle konuştu:

"15 Temmuz sonrası bir kişinin adını sürekli dile getirdik, adil öksüz… Herkesi buldular Adil öksüzü bulamadılar. Adil Öksüz’ün iki cep telefonu var. Herkesin toplanıyor onun iki tane. GPS cihazı da var kendi yanında. Onu Adil Öksüz nereden buldu? Hangi kamu kurumu onu Öksüz’e verdi. Öksüz’ün ifadesi dahi alınmadı. Kayınpederini, kayınvalidesini her şeyini buldular. Öksüz’ü bir türlü bulamadılar. 15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan aydınlığa kavuşamaz. Öksüz’ü serbest bırakanlar da şimdi beraat etti. Hava Harp Okulu öğrencileri hâlâ hapiste. Öksüz gerçeği aydınlanmak zorundadır."

"Binali Yıldırım geldiğinde kendisine söyledim, siz Adil Öksüz’ün kim olduğunu merak ediyorsanız o CPS cihazlarını kim getirdi bu ülkeye ona bakacaksınız, o zaman bütün bu olayları çözersiniz dedim. Başbakanlık müşaviri Adil Öksüz’le görüşmeye gidiyor, Erdoğan’a bilgi vermek için. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili çok soru var. Bizim muhalefet şerhimiz var, 15 Temmuz darbe girişimi raporları açıklanmıyor. Adım gibi eminim devletin kurumları onun nefes aldığını dahi takip etmiştir. Neden yakalanmadı?"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde