Kiğılı patladı: Ne İnovasyonu kardeşim, 6 ay sonrasını göremiyoruz

Kiğılı patladı: Ne İnovasyonu kardeşim, 6 ay sonrasını göremiyoruz

Yaklaşık 80 yıl önce kurulamn erkek giyim markası Kiğılı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, sert eleştirilerde bulundu...

Kiğılı patladı: Ne İnovasyonu kardeşim, 6 ay sonrasını göremiyoruz
16px
24px
21.12.2017 15:09
ABONE OLgoogle

Yaklaşık 80 yıl önce kurulamn erkek giyim markası Kiğılı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, alışveriş merkezlerini eleştirdi.

Capital ve Ekonomist dergileri tarafından düzenlenen "Perakendede İnovasyon Forumu ve Ödülleri" töreninde inoasyonun konuşulduğu oturumda Kiğilı, "Ne inovasyonu kardeşim, biz altı ay sonrasını göremiyoruz. Yabancı AVM'lerin hepsiyle sorun var. Çözüm bulamıyoruz. Türkiye'de AVM denizi bitti. Sistem çökmek üzere. Bizim gibi markaların tek çıkış yolu yurtdışına açılmak" diye konuştu.  

Kığılı, son yıllarda çok sayıda AVM'nin açılmasını eleştirerek, "Adam gitmiş Konya'da 4'üncüyü, Gazi Antep'te 5'inciyi açıyor. Memleketin parasına yazık. Yazık günah... Hangi inovasyondan bahsediyoruz. Önce kendimizi terbiye etmemiz lazım. Sistem çökmek üzere. Bizim gibi markaların bir tek çıkış yolu var; yurt dışına en kısa sürede açılmak." diye konuştu.

Amazon ve Ali Baba'nın Türkiye'de 2,5 milyar TL ciro elde ettiğini duyduğunu belirten Kığılı, "Ben bunların aldığı yerden malı getirmeye kalksam yüzde 50'nin üzeriinde vergi var. Nasıl yapacağız bunu?" diye konuştu.

Kığılı, "Bizim en büyük hayalimiz yurt dışına açılmak. hayalim dediğim yere türkiyede gelmek. Çünkü artık Türkiye'de gidecek yer kalmadı. inanıyorum 10 yıl sonra dünyanın her yerinde Türk insanı konuşulacak."?

Kiğılı, ekim ayında Hürriyet'e verdiği röportajda da “AVM denizi bitti Türkiye’de. AVM yöneticileri 2001 krizindeki gibi sektörle masaya oturup kira sözleşmelerini yenilemeli, dövizi sabitlemeli” ifadelerini kullanmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde