Kigılı, Beyoğlu'ndaki ilk mağazasını neden kapattı?

Kigılı, Beyoğlu'ndaki ilk mağazasını neden kapattı?

1938 yılında kumaş satarak sektöre adım atan Abdullah Kiğılı ilk mağazasını İstanbul Beyoğlu’nda 1969 yılında açmıştı.

Kigılı, Beyoğlu'ndaki ilk mağazasını neden kapattı?
16px
24px
26.12.2014 12:14
ABONE OLgoogle
1938 yılında kumaş satarak sektöre adım atan Abdullah Kiğılı ilk mağazasını İstanbul Beyoğlu’nda 1969 yılında açtı. Markanın bu ilk mağazası geçtiğimiz aya kadar hiç ara vermeden hizmet verdi. Abdullah Bey’i bu mağazada sık sık müşteri ve çalışanlarla sohbet ederken görmek mümkündü.

Beyoğlu mağazasının önemini her fırsatta anlatan Kiğılı, o dönemde bu mağazayı açmak için ailesiyle kavga ettiğini ve bu mağazanın markayı bugünlere getirdiğini vurgulardı. Ancak geçtiğimiz ay mağazanın tabelası bir anda değişti.

Öğrendiğimize göre, mağazanın içinde bulunduğu binanın mülkiyetine sahip olan Abdullah Kiğılı, buradaki mağazasını kapatarak Vodafone’a kiralamış.

Mağazayı neden kapatma kararı aldıklarını sorduğumuz Abdullah Kiğılı, Beyoğlu’nun bir hazır giyim markası için artık çok pahalı bir lokasyon olduğunu söyledi.


Kiraların bölgede çok yükseldiğini ve mağazanın kirasını çıkaramadığını belirten Kiğılı, mülk sahibi olduklarını ve istedikleri zaman kendi mağazalarını tekrar açabileceklerini de sözlerine ilave etti. 
Para Dergisi
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde