Kibar Feyzo'yu hatırlattı: Hollandalıdan dev hela yatırımı geldi

Kibar Feyzo'yu hatırlattı: Hollandalıdan dev hela yatırımı geldi

Yeşilköy’de bulunan Aqua Florya AVM’nin içerisinde ücretsiz tuvaletlerin yanında Hollandalı 2theloo isimli şirket 1.5 TL ücretli tuvalet açtı.

Kibar Feyzo'yu hatırlattı: Hollandalıdan dev hela yatırımı geldi
16px
24px
13.11.2016 01:52
ABONE OLgoogle

Hollanda merkezli 2theloo isimli şirket İstanbul Yeşilköy'de tuvalet açtı. Yapımı eleştirilere neden olan Yeşilköy'deki Aqua Florya AVM'nin içerisinde ‘lüks' helayı hizmete sokan şirket, geçen yıl Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret isimli bir anonim şirketi de açtı.

ORTAKLIĞI DİKKAT ÇEKİCİ

Normalde AVM'de bulunan onlarca ücretsiz tuvaletin yanında 1.5 TL'ye tuvalete müşteri beklenilmesi ise dikkat çekti.

Tuvaletin girişinde ise elektronik satış stantları bulunuyor. Hizmet aldığınızda kesilen fişin hiçbir resmiyeti bulunmuyor. Ancak, verilen bilet ile anlaşmalı mağazalardan indirim alınıyor.

50 bin TL sermayeli şirketin yapısı ise oldukça karışık. Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım ve Ticaret'in asıl sahibi olarak Hollanda merkezli Merter Turkey B.V. olarak görünüyor.

Merter Turkey B.V.'nin tam kontrolü ise geçtiğimiz yıl el değiştirdi. Şubat 2015'te The Blackstone Group L.P.'nin iştiraklerinden MRT Investment Holding 6 B.V. Merter Turkey B. V.'yi devraldığını Rekabet Kurumu'na bildirdi.

‘FEYZO'YU HATIRLATTI

Hollanda merkezli firmanın yaptığı yatırım Kemal Sunal'ın ‘Kibar Feyzo' filmini hatırlattı.

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı ve Kemal Sunal'ın başrolünde oynadığı filmde Feyzo köyüne ücretli tuvalet açıyordu. Tüm tuvaletlerin ücretsiz olduğu köy yerinde ücretli tuvalet için köy ahalisi sıraya giriyordu.

Bora Erdin/Sözcü

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde