Keten İnşaat'ın temeli de kaçak çıktı

Keten İnşaat'ın temeli de kaçak çıktı

Keten İnşaat'ın Teşvikiye Caddesi üzerinde yaptırdığı 8 katlı binanın sadece çatısı değil temeli de kaçak çıktı.

Keten İnşaat'ın temeli de kaçak çıktı
16px
24px
13.09.2013 08:40
ABONE OLgoogle

İstanbul'un lüks semti Şişli'deki usulsüz çatı katı, dip yaptı! Keten İnşaat'ın Nişantaşı'nda inşa ettiği 8 katlı binanın temeli bile kaçak çıktı! Yargıya giden Meclis Üyesi Dursun Çaltı ise kanunların çiğnendiğini açıkladı!

İstanbul'un değil dünyanın en lüks semtleri arasında yer aldı! Her daim sanat ve sosyete dünyasının vazgeçilmez mekanıydı! Ancak yoklukla özdeşleşen gecekondu, bu kez zengin semt Nişantaşı'nda kat çıktı! Şişli Belediyesi'ne bağlı Nişantaşı'ndaki inşaatın usulsüz çatı katı, derinlere ulaştı! Keten İnşaat'ın Teşvikiye Caddesi üzerinde yaptırdığı 8 katlı binanın sadece çatısı değil temeli de kaçak çıktı.

3 KEZ UYARI YAZISI YAZILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 26 Nisan 2013, 23 Temmuz 2013 ve 19 Ağustos 2013 tarihlerinde inşaatla ilgili olarak Şişli Belediyesi'ne uyarı yazıları yazdı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürü Ahmet Erhan Gökal'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş adına imzaladığı uyarı yazılarında Keten İnşaat'ın temelinin kaçak olduğu belirtiliyordu.

İstanbul Büyükşehir'in raporuna göre, inşaatın 1'inci bodrum kat yüksekliğinin 3 metre olması gerekiyordu. Ancak Keten İnşaat bunu 5 metreye yükseltmişti. Yine aynı rapora göre, milyon dolarlık inşaatın zemin kat yüksekliğinin 3.5 metre olması lazımdı. Ama bu yükseklik de 4 metreye çekilmişti.

BELEDİYE DİKKATE ALMADI

İşte bu nedenle Büyükşehir, inşaatla ilgili olarak Şişli Belediyesi'ni uyardı. Arka arkaya uyarı yazıları yazdı. Ama iddiaya göre belediye bu uyarıyı dikkate almadı. Aynı raporda yine Keten İnşaat'ın çatı katının da kaçak olduğu belirtildi. "24:50 olması gereken bina yüksekliği arttırıldı" denildi.

'İSKAN VERİLMEMELİ'

CHP Şişli Belediye Meclis Üyesi Dursun Çaltı, kaçak kat nedeniyle Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Keten İnşaat hakkında suç duyurusunda bulundu. Binanın temeli ve çatısının kaçak olmasına tepki gösteren Çaltı, "Şişli Belediyesi uyarı yazılarını dikkate almamış ve inşaatın yapılmasına göz yummuştur. Buraya asla iskan verilmemesi gerekiyor. Verilmişse de bu daha büyük bir suçtur" dedi.

Mevlüt Yüksel/Takvim

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde