Keskinoğlu'nun ilginç pişmiş tavuk hatası

Keskinoğlu'nun ilginç pişmiş tavuk hatası

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu'na ders gibi ilginç hata...

Keskinoğlu'nun ilginç pişmiş tavuk hatası
16px
24px
10.09.2015 15:09
ABONE OLgoogle
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Keskin Keskinoğlu da “Yabancı bir pazarı iyice tanımadan bir daha asla” diyenlerden…

Keskinoğlu’nu bu sonuca götüren ise Singapur pazarına yaptıkları zorlu giriş. Şirket, Singapur’un talep ettiği uzun ve çetrefilli prosedürlerin hepsini aşarak 2,5 yıl sonunda pişmiş tavuk eti ihracatı gerçekleştirmiş ama bu sefer de satışlar istenildiği gibi olmamış.

Keskinoğlu “Market tadımlarında müşteriler ‘iyi’ diyor ama satışlar istenilen hızda gitmiyor. Daha sonra anlıyoruz ki Singapurlular çok nazik oldukları için kültürleri gereği her ürün tadımında güzel deyip, gerçekten beğenip beğenmediklerini söylemezlermiş” diyor.

Bunun üzerine Keskin Keskinoğlu kalkıp Singapur’a gitmiş ve yerinde araştırma yapmış. Fast food restoranlarındaki denemelerinde ve market incelemelerinde görmüş ki ürünlerin lezzetini tutturmakla beraber kaplamasını daha yumuşak yapmaları gerekiyor.

Ayrıca Singapurluların satın almada daha küçük ve soft renklerdeki paketleri tercih ettiğini gözlemlemiş. Ambalajları ve lezzetleri pazarın isteğine göre baştan sona yenilemesinin ardından Keskinoğlu ürünleri iki yıl sonunda Singapur pazarında kendisine yer bulabilmiş.

“Yeni bir pazara girmek, özellikle bu pazar başka bir ülkedeyse o kadar zor ki” diyen Keskinoğlu, şu uyarıyı yapıyor:

“Pazarı çok iyi tanımadan büyük girişimlerde bulunmamalı ve yerinde araştırma yapmadan o pazara girmeye kalkmamalısınız. Pazarın alışkanlıklarını, dinamiklerini iyi analiz edip, çok dikkatli planlama yapılıp pazara girilmeli.” Capital
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde