Kese kağıdı satmam ticaret hayatımda etkili oldu

Kese kağıdı satmam ticaret hayatımda etkili oldu

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, çocukluğunda kese kağıdı satmasının ticaret hayatının temeli olduğunu söyledi.

Kese kağıdı satmam ticaret hayatımda etkili oldu
16px
24px
06.01.2011 19:06
ABONE OLgoogle

Mirmahmutoğulları, Türkiye’nin en büyük sorununu ise beyin göçü olarak ifade etti.

Kocaeli Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (KASİAD), Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları’nı ağırladı.
Konuşmasına genç yaşta edindiği tecrübeleri anlatarak başlayan Mirmahmutoğulları, ilkokulda kese kağıdı yaparak harçlığını çıkardığını söyledi. Çocukluğunda yaptığı küçük ticaretin ileriki yaşamı için temel oluşturduğunu kaydeden Mirmahmutoğulları, “İlkokuldayken kese kağıdı yaparak harçlığımı çıkarıyordum. Oradan da üretimin seri hale getirilmesini, üretimin satış şartlarının nasıl olacağını ve üretilen malın nasıl taşınacağı konusunda genç yaşta tecrübelerim oldu.” şeklinde konuştu.

Mirmahmutoğulları, ülkenin en büyük sorunlarından birisinin beyin göçü olduğunu söyledi. Yurt dışına transfer edilen beyin göçünü engellemek için ‘Beyin Göçüne Karşı Beyin Gücü’ kampanyasını başlattıklarını anlatan Mirmahmutoğulları, “Bu projeyle yaklaşık 25’e varan farklı üniversitelerden akademisyenle her yıl 8 ila 10 doktora tezini destekleyip, saygın dergilerde yayınlanmasını sağlıyoruz. ‘Dizayn Grup’ olarak bir üniversite gibi çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir firmanın ayakta kalması konusunda yapılan işlerin doğru bir şekilde ilerlemesi için birey gibi davranılmaması gerektiğini belirten Mirmahmutoğulları, iş ile özel meselelerin karıştırılmamasını vurguladı. Mirmahmutoğulları, bir firma için 5 önemli madde olan ‘marka ve pazar hakimiyeti, girişimcilik, kurumsal kültür, sürdürülebilir finansal güç ve kendi teknolojisini üretebilme gücü’nü ön planda tuttuklarını ifade etti.

Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Keleş, KASİAD adına Mirmahmutoğulları'na plaket verdi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde