‘Kervansaray ailesi’ndeki hisse anlaşmazlığını mahkeme çözdü

‘Kervansaray ailesi’ndeki hisse anlaşmazlığını mahkeme çözdü

Kervansaray otellerinin sahiplerinden baba Ertan Sayılgan ve oğlu Selim Sayılgan, Sayılgan’ın kızı Zeynep Tümer’e karşı açtığı davayı kazandı

‘Kervansaray ailesi’ndeki hisse anlaşmazlığını mahkeme çözdü
16px
24px
26.08.2019 16:23
ABONE OLgoogle

Mahkeme kararı sonrası Kervansaray Yatırım Holding AŞ hisseleri yeniden baba ve oğlu adına tescil edildi.

Bir dönem tekstil sektörünün önde gelen isimleri arasındaki Ertan Sayılgan, 1990’lı yıllarda turizm sektörüne de yönelmiş; Kervansaray markasıyla çeşitli illerde 10 otel açmıştı.

Sayılgan ailesinin tekstil sektöründeki yatırımlarında mali sıkıntı yaşanmaya başlaması sonrası, bu sektördeki sıkıntılar grubun turizm yatırımlarını da etkilemeye başladı. Artan icra takipleri sonrası aile içinde ‘hisse devri’ planı gündeme geldi.   Kervansaray'ın eski patronu dolandırıcılıktan tutuklandı

Emaneten verildi 

Mayıs 2010 yılında, Ertan ve oğlu Selim Sayılgan, kendilerine ait şirket hisselerini bedelsiz olarak Tümer’e devretti. Hisse devri sonrası şirketin yönetimi de Tümer’e geçti.

Mayıs 2010’daki bu işlemden beş yıl sonra taraflar arasında yeni bir hisse devir sözleşmesi imzalandı. 5 Haziran 2015 tarihli bu sözleşmede, Tümer, babası ve kardeşinin kendisindeki hisselerini bedelsiz olarak iade edeceğini kabul etti. Sözleşmeye üçü de imza attı. Sözleşmede, hisse devrinin yapılmaması halinde Tümer’in 150 milyon lira ödeyeceğine ilişkin cezai şart maddesi de yer aldı.

Babaya sahtecilik suçlaması 

Bu sözleşmeye rağmen hisseler devredilmeyince aile içinde anlaşmızlık çıktı. İlk olarak Tümer’e, hisselerin iadesi için Aralık 2018’de ihtarname gönderildi. Tümer bu ihtarnameye verdiği yanıtta sözleşmedeki imzanın kendisine ait olmadığını iddia ederek babası ve kardeşi hakkında sahtecilik suçlamasında bulundu. Bunun üzerine durum, yargıya taşındı.  

Davacılar adına tescil edilsin 

Zeynep Tümer’e karşı İstanbul 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açıldı. Avukat Ahmet Cevdet Kaya’nın hazırladığı dava dilekçesinde, Tümer’in adına kayıtlı hisselerin davacı Ertan ve Selim Sayılgan adına tescil edilmesi istenirken Tümer’in, kendisine bedelsiz olarak emanet verilen hisseleri iade etmemek için ailesine sırt çevirdiği öne sürüldü.

Ayrıca 55 yaşındaki Tümer’in herhangi bir ticari faaliyetinin olmadığı, dolayısıyla Kervansaray Yatırım Holding’in tek hissedarı olmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu kaydedildi.

Sözleşmedeki o imza sahte

Tümer adına savunma yapan avukat Mehmet Dedeoğlu ise davacı tarafı suçladı. Savunma dilekçesinde Tümer’in hiçbir zaman hisse devir sözleşmesi imzalamadığı, kendisine ait olduğu belirtilen imzaların sahte olduğu, davacıların mal kaçırma amacı güttüğü ileri sürüldü.  Kervansaray'ın iki dev oteli icradan satılacak

Adli Tıp: İmza Zeynep Tümer’in 

Tarafların iddia ve savunmaları üzerine mahkeme imzalara ilişkin rapor istedi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda imzanın Zeynep Tümer’e ait olduğu kaydedildi.

Bu rapor sonrası mahkeme davacıların davasını kabul ederken, Tümer adına kayıtlı hisselerin Ertan ve Selim Sayılgan’a devrine karar verdi.

Mahkemenin verdiği bu karar sonrası hisselere ilişkin tescil işlemleri de yapıldı. Merkezi Kayıt Kuruluşu’na gönderilen yazı sonrası anılan hisseler Ertan ve Selim Sayılgan adına kaydedildi. 

Ali Yılmaz/Dike.com.tr

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde