Kerry'den İsrail'e ''Amma da nokta atışı operasyonu” tepkisi

Kerry'den İsrail'e ''Amma da nokta atışı operasyonu” tepkisi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, danışmanlarından biriyle yaptığı telefon görüşmesi o sırada kameranın kayıtta olması nedeniyle basına sızdı.

Kerry'den İsrail'e ''Amma da nokta atışı operasyonu” tepkisi
16px
24px
21.07.2014 10:27
ABONE OLgoogle
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, ABD’de yayın yapan bazı kanallara röportaj verdiği sırada danışmanlarından biriyle yaptığı telefon görüşmesi o sırada kameranın kayıtta olması nedeniyle basına sızdı.

Kerry’nin konuşmasında İsrail’in Gazze’deki tünellere yapılan saldırıları eleştirdiği ve iğneleyici bir şekilde, “Amma da nokta atışı operasyonu” dediği duyuldu.

Kerry’nin adı ‘John’ olan danışmanıyla yaptığı görüşmede mikrofonun açık kaldığını fark etmeden konuşmaya başladığı ve İsrail’in Gazze’deki tünellere yapılan saldırıları eleştirdiği duyuldu. Kerry’nin açıklamasında, “Amma da nokta atışı operasyonu. Amma da nokta atışı operasyonu. Teşekkürler John, bence bu akşam oraya gitmemiz gerekiyor. Burada oturmak çılgınlık” dediği duyuldu. Kerry, Fox kanalında görüntülerin yayınlanması sonrası kanal sunucularından Chris Wallace’a yaptığı açıklamadaysa telefon görüşmesinin zıttı sözler söyledi.

Kerry, sunucu Wallace’ın “İsrail çok mu ileri gitti?” yönündeki sorusuna, “Bu tür operasyonlar zor olur. Ben çocuklar ve sivillerin öldürüldüğünde gösterilebilecek türde bir reaksiyon gösterdim. Savaş zordur. İsrail her ne yapıyorsa biz onun haklarını savunuyoruz. İsrail’in roket saldırılarına karşı kendisini savunma hakkını destekliyoruz” dedi. Kerry açıklamasında ayrıca İsrail’in tünellere yönelik saldırılarını savunduklarını belirterek, İsrail’in Hamas tarafından öldürülen 3 genci bulmak için operasyon başlattığını kaydetti.

Kerry bir başka ABD kanalı ABC’de açıklamalarının sorulması üzerineyse savaşın kötü olduğunu ve ateşkes için çaba sarf ettiklerini ifade etti.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde