Kendi işini kurmak isteyen girişimciye 100 bin lira destek

Kendi işini kurmak isteyen girişimciye 100 bin lira destek

Halkbank ile KOSGEB, girişimcilere eğitim ve kredi desteği için işbirliği protokolü imzaladı.

Kendi işini kurmak isteyen girişimciye 100 bin lira destek
16px
24px
04.07.2012 08:59
ABONE OLgoogle

Halkbank ile KOSGEB, girişimcilere eğitim ve kredi desteği için işbirliği protokolü imzaladı. Halkbank, 20 şehirde bin kişiye 'uygulamalı girişimcilik eğitimleri' verecek. Eğitimi başarıyla bitirip kendi işini kurmak isteyenlere Halkbank 30 bin liralık destek sağlayacak. Banka teminatı alanlara ise 70 bin liralık daha faizsiz kredi imkânı tanınacak.


Halkbank ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) girişimcilere 100 bin lira para desteği sağlayan bir işbirliğine gitti. 'Halkbank-KOSGEB girişimcilik eğitimleri' işbirliği protokolü Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ile KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan arasında dün Ankara'da imzalandı. İmza töreninde konuşan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, proje ile kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarını 70 saatlik 'uygulamalı girişimcilik eğitimi'nden geçireceklerini söyledi.

Aslan, "Bu eğitimleri başarıyla geçenlere KOSGEB'in 'yeni girişimci desteği' uygulaması kapsamında 30 bin liralık destek vereceğiz. Banka teminatı alanlara da 70 bin liralık faizsiz kredi desteği vereceğiz." dedi.

Süleyman Aslan'ın açıklamasına göre Halkbank, 2012 yılında girişimcilik ruhu aşılamak ve yeni iş düşünceleri geliştirilmesi amacıyla farklı şehirlerde girişimcilik eğitimleri gerçekleştirecek. Eğitimlerde girişimci adaylarına fiyat analizi ve yönetim planlaması gibi temel konularda etkin beceriler aktarılacak. Dersleri üniversitelerden eğitimciler ile birlikte Halkbank yöneticileri verecek. 20 şehirdeki 20 üniversitede üç yıl sürecek eğitim programıyla toplam bin gence ulaşılması planlanıyor.

Eskiden çocuklara 'Büyüyünce ne olacaksın?' diye sorulduğunda 'öğretmen', 'doktor' cevabı alındığını belirten Halkbank Genel Müdürü Aslan, bugünkü küçük çocukların 'girişimci olmak istiyorum' dediğini söyledi. Türkiye'nin diğer ülkelere kıyasla genç ve dinamik nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Aslan, 2023 yılı hedeflerine ulaşılabilmesinin yolunun bu avantajı değerlendirmekten geçtiğini kaydetti. Halkbank'ın 1994 yılından bu yana kadın girişimcilere destek verdiğini anlatan Aslan, "Türkiye'de yılda 750 bin kişi iş hayatına atılıyor, bu kişilere iş ve istihdam oluşturmak için girişimciliğe önem vermeliyiz." diye konuştu.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan da, 2010 yılında paydaş kuruluşlarla da eğitim vermeye başladıklarını, girişimcilik eğitimi alanların sayısının 80 bini aştığını, 2012 sonunda da bu rakamın 100 bine ulaşmasını beklediklerini açıkladı. Eğitim alanların yüzde 45'inin kadın girişimci adayı olduğunu belirten Kaplan, girişimci sayısının her geçen gün arttığını kaydetti. "Steve Jobs ile aynı kabiliyette insanların belki Türkiye'de de doğduğunu, ancak ekosistemde gerekli şartlar sağlanmadığı için bu kişilerin başarılı olamadığını" söyleyen Kaplan, kendilerinin girişimciler için gerekli iklimi oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde