Kenan Sofuoğlu 6 Milyonluk aracı 3 milyona kapatmış! Yaptığı etik mi!

Kenan Sofuoğlu 6 Milyonluk aracı 3 milyona kapatmış! Yaptığı etik mi!

AKP Sakarya milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun, lüks Lamborghini'sini, yabancı uyruklu eşinin üzerine alarak devletin kasasına girecek yaklaşık 3 milyon 200 bin liralık vergiden 'kurtulduğu' ortaya çıktı. Bu 'vergisizlik formülü' 'Yasal da olsa etik mi değil mi?' tartışmalarına neden oldu.

Kenan Sofuoğlu 6 Milyonluk aracı 3 milyona kapatmış! Yaptığı etik mi!
16px
24px
05.07.2018 13:36
ABONE OLgoogle

AKP’nin çiçeği burnunda milletvekili Kenan Sofuoğlu’nun Lamborghini marka aracı tartışma konusu oldu. Eski milli sporcunun Meclis’e gelmek için de kullandığı lüks aracının ‘MA-MZ harf grubuna’ tescil edilmesi yani misafir araç statüsünde olması gözleri otomobil için ödenen vergiye çevirdi.

Sofuoğlu’nun lüks aracına ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) ve MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) ödememek için bu yöntemi izlediği ortaya çıktı.   Asfalt ağladı! AK Partili Sofuoğlu, Meclis'e Lamborghini'yle gitti..

TÜRKİYE’DEN ALSA ARACIN BEDELİ KADAR VERGİ ÖDEYECEKTİ

Sofuoğlu’nun “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz.” diye ‘itiraf’ ettiği yöntemle en az 600 bin euro yani yaklaşık 3 milyon 250 bin lira ‘kâr ettiği’ gözlendi.

TÜRKİYE’DEN ALSA 3 MİLYON LİRADAN FAZLA VERGİ ÖDEYECEKTİ

Şöyle ki; Kenan Sofuoğlu’nun Lamborghini’sinin Türkiye’deki satış fiyatı vergiler dahil 1 milyon 150 bin euro. Yani yaklaşık 6 milyon 200 bin lira. Bu rakama toplamı 3 milyon 200 bin lirayı geçen ÖTV ve MTV’ler de dahil.  AK Parti'li Kenan Sofuoğlu'ndan lüks spor araçlarını eleştirenlere cevap: Kimse hesap soramaz

EŞİNİN ÜZERİNE ALDIĞI İÇİN YÜZDE 50 KÂRDA!

Sofuoğlu’nun eşi Julia Looman Sofuoğlu üzerine aldığı aracına yaklaşık 550 bin euro ( Yaklaşık 3 milyon lira) ödediği sanılıyor. Bu da devletin; 3 milyon 200 bin liralık bir vergiyi ‘alamadığı’ anlamına geliyor.  

‘HAKKIMIZI KULLANIYORUZ’

Tüm bu iddialarla ilgili konuşan Kenan Sofuoğlu ise “Araç yabancı uyruklu eşimin üzerine kayıtlı, hakkımızı kullanıyoruz.” dedi. Kanunen araç sahibinin eşinin de yurt dışından alınan (Misafir araç) otomobili kullanabildiğine dikkat çeken Sofuoğlu “Devletin ilk aracı alırken tanımış olduğu bir hak söz konusu, bunu kullandım.” diye konuştu.   AKP'li Sofuoğlu'ndan aracına 'vergi ödemediği' iddialarına yanıt: Hakkımızı kullanıyoruz

ARACI KULLANMA HAKKINA SAHİP

Geçici İthal Edilen Kara Taşıtlarına İlişkin Gümrük Genel Tebliği’nin 26. maddesine göre, Sofuoğlu’nun eşi ve kendisi otomobili kullanma hakkına sahip. Tebliğde şu ifadeler yer alıyor: Geçici giriş belgesi, yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi veya yabancı taşıtlar geçici giriş formu kapsamındaki taşıtlar için düzenlenen geçici trafik tescil belgelerine “satılamaz” kaydının yanı sıra, “ruhsatta adı kayıtlı kişi, eşi veya usul ya da füruu olan kişiler dışında başka kişilerce kullanılamaz” ibaresi konulur. Taşıtın özel bir hizmet akdi ile istihdam edilen kişi tarafından kullanılmasına gümrük idaresince izin verilmesi hâlinde, bu durum geçici trafik tescil belgesinde ayrıca belirtilir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde