Kemal Kılıçdaroğlu 7.nci kez CHP Genel Başkanlığına seçildi

Kemal Kılıçdaroğlu 7.nci kez CHP Genel Başkanlığına seçildi

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegenin 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi.

Kemal Kılıçdaroğlu 7.nci kez CHP Genel Başkanlığına seçildi
16px
24px
25.07.2020 18:03
ABONE OLgoogle

CHP'nin 37. Olağan Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. 

Bilkent Odeon'da yapılan kurultayda genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15'te tamamlandı.

Oyların tasnifi ve sayılmasının ardından Çankaya İlçe Seçim Kurulu yetkilisi sonuçları açıkladı. 

Buna göre, seçime tek aday olarak katılan Kılıçdaroğlu, oy kullanan 1318 delegeden 1251'inin oyunu alarak yeniden genel başkan seçildi. 

Kurultayda 67 oy ise geçersiz sayıldı. 

CHP'nin toplam kayıtlı 1356 delegesi bulunuyor. 

Böylece Kılıçdaroğlu katıldığı seçimli kurultaylarda 7'nci kez genel başkan seçilmiş oldu.

Kılıçdaroğlu delegelere teşekkür etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkanlığa seçildiği 37. Olağan Kurultayında delegelere teşekkür konuşması yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci yüzyıla girerken bir beyannamenin altına imza attıklarını, imza atan her delegenin halkın umudu olduğunu belirtti.

Bu beyannamenin altına imza atarak tarihsel bir sorumluluğu hep beraber üstlendiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ne dedik? Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir, dedik. Ne dedik? Halkımızla beraber işsizimizle, çalışanımızla, emekçimizle, apartman görevlimizle, kuryemizle, kamu görevlileriyle, toplumun her kesimiyle birlikte hareket edeceğiz." şeklinde konuştu.

Çok önemli bir söz verdiklerini, 2023'te Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılında Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracaklarını söylediklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet'i kuranların Cumhuriyet'in demokrasi ile taçlandırılmasını hep istediklerini dile getirdi.

En önemli devrimlerin altına Cumhuriyet Halk Partisinin imza attığını ifade eden Kılıçdaroğlu, en geç 2023'te Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zor bir görev üstlendiğimizi biliyoruz ama bu zorluk bizim umudumuzu perçinlemiştir." dedi.

Kimseyi kırmadan, ötekileştirmeden 83 milyon insanı kucaklayarak demokrasiyi, huzuru anlatarak yola çıkacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Söz verirken sadece kendi ülkemiz için söz vermedik. Bir şeyin daha altına imza attık. Bütün Ortadoğu'yu bir savaş alanı, bir kavga alanı olmaktan çıkarıp bütün Ortadoğu'yu bir barış havzasına döndürme sözü verdik. Biz bu sözü verirken dedik ki Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatını kuracağız. Kiminle? İran, Irak, Suriye ile ve Türkiye ile beraber olacağız. Akrabalarımızla beraber olacağız. Ortak tarihimiz, kültürümüz inançlarımız var. Bütün farklılıkları zenginlik kabul ederek bu coğrafyayı gerçekten de bir barış havzasına döndüreceğiz. Böylece söz verdiğimiz kuralları, taahhütleri yerine getirdiğimizde göreceksiniz ki Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti, Ortadoğu'da da Avrupa'da da dünyada da 21. yüzyılın parlayan yıldızı olarak ortaya çıkacaktır. Biz bu hedefi gerçekleştireceğiz."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde