Kemal Bey şaşırdı!

Kemal Bey şaşırdı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'yla ilgili açıklamaları şaşırttı

Kemal Bey şaşırdı!
16px
24px
02.12.2011 07:21
ABONE OLgoogle

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun bedelli askerlik kanunundan yararlanmayacağını söyledi. "Onun askere gitmesini istiyorum." dedi.

CHP liderinin oğlu Kerem, 5 Haziran 1983 doğumlu olduğu için zaten önceki gün TBMM'de kabul edilen 'bedelli' kapsamına girmiyor. Kanun, 31 Aralık 1982 ve öncesi doğumluları kapsıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Bude Ekin Sanat Galerisi'ndeki sergiyi gezdi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu bir gazetecinin, "Oğlunuz Kerem 1982 doğumlu, bedelli askerlikten yararlanacak mı?" sorusuna, "Hayır yararlanmayacak. Ben onun askere gitmesini istiyorum." diye karşılık verdi. Bu düşüncesini oğluyla konuştuğunu da ifade etti.

Kerem Kılıçdaroğlu, 5 Haziran 1983 doğumlu. Bu sebeple 31 Aralık 1982 ve öncesi doğumluları kapsayan bedelli kanunundan yararlanamıyor. Ancak Kılıçdaroğlu, kendisine soru soran gazetecinin bilgi yanlışlığını hatırlatıp oğlunun kapsam dahilinde olmadığını belirtmedi. Kerem Kılıçdaroğlu, CHP'nin nisan ayında hazırladığı bedelli kanun teklifini TBMM'ye sunmasından sonra da gündeme gelmişti. CHP'nin teklifi de tıpkı çıkan kanun gibi 1 Ocak 1983 tarihinden önce doğanları kapsıyordu.

Hürriyet gazetesinde yer alan bir haberde, Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin teklifine son anda 'Kerem Kılıçdaroğlu' müdahalesi yaptığı belirtilmişti. Habere göre, önüne gelen teklif metninde bedelli askerlikten yararlanabilecekler, '1 Ocak 1984 tarihinden önce doğanlar' olarak düzenlenen maddeyi Kılıçdaroğlu, '1 Ocak 1983'ten önce doğanlar' olarak düzeltti. Kılıçdaroğlu, teklife müdahalesiyle 1983 doğumlu olan ve halen yurtdışında akademik çalışmasını sürdüren oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nu bedelli askerlik düzenlemesinin dışında bıraktı. Bu haber, CHP ve Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanmadı. Kerem Kılıçdaroğlu, daha önce de çocuk yaşta sigortalı olmasıyla gündeme gelmişti. SSK kayıtlarında 1983 doğumlu olarak görülen Kerem Kılıçdaroğlu'nun, babasının Çalışma Bakanlığı müsteşar yardımcılığı yaptığı 1997 yılının ilk döneminde 60 gün, ikinci döneminde de 1 gün sigortasının ödendiği ortaya çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde