Kedi yolu hazır gerdanlık tamam

Kedi yolu hazır gerdanlık tamam

Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kopan “cat walk” (kedi yolu) yeniden yapıldı.

Kedi yolu hazır gerdanlık tamam
16px
24px
05.09.2015 11:24
ABONE OLgoogle
İki yaka arasında 330 bin metre ince kablodan oluşacak ana taşıyıcı kablonun yapımına geçilirken, köprünün ışıklandırılmasıyla İzmit körfezi inci gerdanlığına kavuştu. İstanbul-İzmir arası 3.5 saatte inmesini sağlayacak dev projenin, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor.

Kılavuz kablo çekilmesinin ardından ana kablo döşenmesi için kurulan kedi yolu, geçtiğimiz mart ayında meydana gelen kaza nedeniyle kopmuş ve İzmit Körfezi’nin bir süre gemi trafiğine kapatılmasına neden olmuştu.

Japonya’dan gelen uzmanlar tarafından kopan kedi yolu yerinden indirilmişti. Geçtiğimiz aylarda yeniden yapımına başlanan kedi yolu tamamlandı. Toplam uzunluğu 6 bin metre olan kedi yolunun tamamlanmasının ardından taşıyıcı ana kablonun yapımına geçildi.

Körfez’in inci gerdanlığı

Kedi yolunun tamamlanmasının ardından yapılan ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Işıklarını her gece yakan İzmit Körfez Geçiş köprüsü muhteşem bir görsel şölen sunmaya başladı. Köprünün ışıklandırılmasıyla İzmit körfezi inci gerdanlığına kavuşmuş oldu.
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde