Keçiören’deki Ümit Kalko’nun okulu kapandı, öğrenciler kapıda kaldı

Keçiören’deki Ümit Kalko’nun okulu kapandı, öğrenciler kapıda kaldı

Mektebim Okulları’nın Keçiören yerleşkesi, öğrencilerden habersiz eğitime kapatıldı. İsim hakkı SNM isimli firmaya devredilen okulun doğalgaz bağlantısı ve iskan izni olmadığı öğrenildi

Keçiören’deki Ümit Kalko’nun okulu kapandı, öğrenciler kapıda kaldı
16px
24px
23.11.2018 16:11
ABONE OLgoogle

Tüm Türkiye’de bir çığ gibi büyüyen Mektebim Okulları’nın Ankara Keçiören’deki yerleşkesi, öğrencilerden ve velilerden habersiz eğitime kapatıldı. Sabah okullarına giden öğrenciler kapıda kaldı.

Ethem Sancak’ın kardeşi Haydar Sancak’ın başında bulunduğu Sancak Group’un yüzde 55 hissesine sahip olduğu Mektebim Okulları’nda yaşanan skandalla ilgili okul yönetimden bir açıklama yapılmadı.

Okullarının kapandığını öğrenen ve okulun önüne giden velilere okul idaresi tarafından, “Başınızı çaresine bakın” yanıtının verildiği ileri sürüldü. Mektebim Okulları da konkordato istedi

Okulun doğalgazı yok

Öğrenciler, önceki sabah okullarına gittiklerinde büyük bir şokla karşılaştı. Okullarının kapandığını öğrenen öğrenciler, okul kapısının önünde beklemeye başladı. Veliler okula akın etti.

Sancak Group’tan isim hakkını devralan SNM firmasının yönetiminde olduğu okuldan velilere yapılan açıklama ise sadece, “Başınızın çaresine bakın” oldu. Velilere, çocuklarını göndermeleri için başka okullar önerildi. Öte yandan, eğitim faaliyetlerine bu yıl başlayan Keçiören şubesinin doğalgaz bağlantısı ve iskan belgesi olmadığı ortaya çıktı.

Öğretmenler maaş alamıyor

Haberi alarak okula giden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, okul müdürüyle görüştü. Kararı okul yönetiminin değil, üst yönetimin aldığını kaydeden Emir, okul müdürünün de kurumun kötü gidişinden bir süredir yakındığını belirtti. Okulda görev yapan öğretmenlere maaş ödemelerinde sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

Okulun, Keçiören’in en dış semtlerinden biri olan Bağlum’da yer aldığını ve merkeze uzak, ulaşımı zor bir konumda olduğunu ifade eden Emir, “İsim hakkı bulunan firmanın olanlardan sorumlu tutulması gerekiyor. Veliler ne yapacaklarını bilmez durumda” diye konuştu.

‘Eğitim, Kamusal bir hizmet’

Eğitimin kamusal bir hizmet olduğunun altını çizen Emir, şunları söyledi:

“Eğitim, bir okul sahibinin ticari kaygılarına indirgenemeyecek kadar ciddi bir konudur. Devletin de asıl görevi, kamusal bir hizmet olan eğitim faaliyetlerini yürütmek ve denetlemektir. Ancak ne yazık ki şuana kadar ne ilçe milli eğitim müdürlüğünden ne de MEB’den doyurucu bir yanıt alamadık. Özel okulların birçoğunun ekonomik sıkıntı içinde olduğunu biliyoruz. Özel okulların bir günde kapatıp, öğrencileri ortada bırakması durumunun yaygınlaşabileceğini düşünüyoruz.”

Okula ulaşılamıyor

Konu hakkında bilgi almak için aradığımız Mektebim Okulları Keçiören Yerleşkesi, telefonlarına cevap vermedi. Okulun sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden paylaşılan telefon numarasını arayanlar ise “Aradığınız numara geçici olarak servis dışıdır” uyarısıyla karşılaştı.

MEKTEBİM OKULLARINDAN AÇIKLAMA

Mektebim Yönetim Kurulu'ndan konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi

: "Mektebim markası ile Ankara Keçiören’de bu yıl faaliyete giren kampüs, şu an da Mektebim Eğitim Kurumları TİC. A.Ş. ile bir ilişiği kalmamış olan Ümit Kalko’nun şahsına ait SNM Eğitim Danışmanlık SAN. TİC. LTD. ŞTİ tarafından franchise olarak açılmıştır. Ümit Kalko’ya ait olan şirketler bir süredir mali sıkıntı yaşadığından konkordatoya gitmiş ve mali yükümlülüklerini yerine getiremez hale gelmiştir.

Yaşanan bu sorunlar nedeniyle Mektebim Eğitim Kurumları TİC. A.Ş., Ankara Keçiören Kampüsünün tüm franchise haklarını Ümit Kalko’nun şahsına ait olan SNM Eğitim Danışmanlık SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’den alarak marka sorumluluğunun gereği öğrenci, öğretmen ve veli mağduriyetini gidermiş, Mektebim’in Ankara’daki diğer kampüslerine nakil çalışmalarını tamamlamıştır. Mektebim, güçlendirdiği sermayesi ve hız vermiş olduğu kurumsallaşma süreciyle eğitim öğretim faaliyetlerine daha da güçlü şekilde devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyurur."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde