Kazova işçileri açlık grevinde

Kazova işçileri açlık grevinde

Kazova Tekstil’de 4 aydır paralarını alamayan işçiler, fabrikanın mallarına el koymak istedi.

Kazova işçileri açlık grevinde
16px
24px
01.07.2013 14:54
ABONE OLgoogle

Kazova Tekstil’de 4 aydır paralarını alamadıkları için kendilerini fabrika binasına kilitleyen işçiler, dün paralarını tahsil etmek için fabrika içindeki makinelere el koyarak araçlara yüklemek istedi.

Polisin, izin vermemesi üzerine kendilerini fabrika içine kilitleyen işçiler açlık grevine başladı. Bu arada işçilerden 4’ü polisler tarafından malları çaldıkları yönünde şikâyet olduğu gerekçesiyle ifade vermek üzere karakola götürüldüler.

Şişli Bomanti’de Kazova Tekstil’in sahipleri Ümit ve Mustafa Somuncu’nun ekonomik sıkıntılarını gerekçe göstererek işçilere maaşlarını ödemeden gizlice işten çıkarması üzerine fabrikayı işgal eden işçiler, dün sabah saatlerinden itibaren fabrikada bulunan iş makineleri ve bazı eşyaları araçlara yüklemeye başladı.

Bu sırada ihbar üzerine fabrika önüne gelen polis, malların götürülemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine yeniden fabrika içerisine girerek kendilerini kilitleyen işçiler, çeşitli sloganlar attılar.

Kendisini fabrikaya kilitleyen işçilerden Aynur Aydemir, “Polis, fabrika binasını satın alan kişinin izin vermesi durumunda eşyaları götürebileceğimizi söyledi.

Ancak fabrikanın yeni sahipleri kendilerinin eşyaları verme gibi bir yetkilerinin olmadığını ve karışamayacaklarını belirtti.

Bunun üzerine araçlara yüklediğimiz eşyaları götürmemize polisler izin vermedi” dedi. Aydemir, Ümit Somuncu’nun paraları binayı yeni satın alan kişiden alacağı yönünde haber gönderdiğini sözlerine ekledi (Cumhuriyet)
 
 
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde