Kazancı'dan 490 milyon TL'lik hisse satışı

Kazancı'dan 490 milyon TL'lik hisse satışı

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ait şirket sermayesinin yaklaşık yüzde 16.3'ünü satışa çıkardı

Kazancı'dan 490 milyon TL'lik hisse satışı
16px
24px
20.05.2013 11:30
ABONE OLgoogle

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Enerji Üretim A.Ş.'ye ait şirket sermayesinin yaklaşık yüzde16.3'ünü temsil eden 100 milyon adet B grubu payları için çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış süreci başlatıldı. Bu işlemi gerçekleştirmek üzere Bank of America Merrill Lynch tek yetkili olarak atandı.

Aksa Enerji Üretim A.Ş.'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan özel durum açıklamasına göre, Aksa Enerji'nin sermayesinin yaklaşık yüzde 16.3'ünü temsil eden 100 milyon adet B grubu paylarını çeşitli uluslararası nitelikli yatırımcılara satış süreci başlatılırken, bu işlemi gerçekleştirmek üzere Bank of America Merrill Lynch tek yetkili olarak görevlendirildi.

Toplam sermayesi 613.2 milyon lira olan Aksa Enerji’de Kazancı Holding’in yüzde 81.54, Goldman Sachs’ın yüzde 13.30 payı bulunuyor. Şirketin yüzde 5.15’i halka açık. Piyasa değeri 3 milyar lira olan Aksa Enerji’de Kazancı Holding’in satmayı planladığı hisselerin değeri 490 milyon lira seviyesinde bulunuyor.

İşlem dahilinde 20 ila 24 Mayıs 2013 tarihleri arasında Şirket yönetiminin de katılacağı tanıtım toplantıları yapılması planlanıyor. Bu kapsamda ziyaret edilen nitelikli yatırımcıların talepleri doğrultusunda İşlem fiyatının 24 Mayıs 2013 tarihinde belirlenmesi ve satışı gerçekleştirilecek payların takasının ise 28 Mayıs 2013 tarihinde yapılması planlanıyor.

İşlem çerçevesinde sadece nitelikli kurumsal yatırımcılara satış gerçekleştirilecek olup, herhangi bir ülkede halka arz işlemi gerçekleştirilmeyecek. İşlem yalnızca nitelikli yatırımcılara yapılacak satışları kapsamakta olduğu için, Türkiye'de de halka arz niteliğini taşımayacak.

MEVCUT BORÇLAR ÖDENECEK

Açıklamada, Kazancı Holding'in bu satıştan elde edeceği net hasılatın asgari yüzde 80'ini, kendisinin ve iştiraklerinin Aksa Enerji'ye olan mevcut borçlarının geri ödenmesinde kullanılmasını sağlayacağı belirtildi. Aksa Enerji ise, Kazancı Holding'den alınacak olan hasılatın büyük bir bölümünü, kısa vadeli borçlarının azaltılması için kullanacak, geri kalan kısım ise 2013 ve 2014 yıllarında gerçekleştirilecek olan elektrik üretim tesisi yatırımlarında kullanacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde