Kaz Dağları’nda 347 bin ağaç kesen şirket 2 bin 500 fidan dikti

Kaz Dağları’nda 347 bin ağaç kesen şirket 2 bin 500 fidan dikti

Kaz Dağları'ndaki madencilik faaliyetlerinde yaklaşık 347 bin ağaç kesen Doğu Biga Madencilik şirketi, Geleceğe Nefes kampanyası için 2 bin 500 fidan diktiklerini sosyal medya hesabından duyurdu.

Kaz Dağları’nda 347 bin ağaç kesen şirket 2 bin 500 fidan dikti
16px
24px
13.11.2019 09:29
ABONE OLgoogle

Söz konusu açıklama, kesilen ağaç ile dikilen fidan sayısı vatandaşlarca karşılaştırılarak sosyal medyada alay konusu oldu.

Kaz Dağları’nda y 347 bin 815 adet ağaç kesen Kanada firması Alamos Gold’un yerli ortağı Doğu Biga Madencilik şirketi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından organize edilen ‘Geleceğe Nefes Ol’ fidan dikme kampanyasına katıldı.

Yüzbinlerce ağaç keserek doğa katliamı yapan şirket sadece 2 bin 500 fidan diktiğini açıkladı. Konuyla ilgili şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Çalışanlarımızla birlikte “11 milyon ağaç, bugün fidan yarın nefes” etkinliği kapsamında Yiğitler – Karıncalı mevkisinde fidan dikimi gerçekleştirdik. 14 bin ağaçlık 2 hatıra ormanımız ve yeni 2.500 fidanımız birlikte ‘Geleceğe nefes' olmaktan mutluyuz.”

Şirketin açıklamasındaki dikilen fidan sayısı ile kesilen ağaç sayısı karşılaştırılarak vatandaşlarca sosyal medyada alay konusu oldu.

SÜREÇ DURDURULMUŞTU

Öte yandan TBMM'de 2020 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Kaz Dağları'na ilişkin açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şirketin ruhsatının yenilenmesi sürecinin durdurulduğunu söylemişti.

347 AĞAÇ KESİLMİŞTİ

Türkiye Ormancılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı, eski Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Salih Sönmezışık, “Şirket Balaban mevkiindeki altın ve gümüş işletme sahasındaki orman alanını, Danıştay kararını beklemeden traşlayarak kesmiştir. Tema Vakfı tarafından 195 bin olarak belirlenen bu sayı, ÇED raporunda 45 bin 650 adet olarak belirtilmesine karşın, ilgili bakanlıkça 14 bin 300 olarak deklare edilmiştir.

Benim de içerisinde olduğum heyet maden sahasında ve büroda 3 gün çalışma yapmıştır. Resmi kayıtlara da dayanarak yapılan inceleme sonucu, kesilen ağaç sayısının 347 bin 815 adet olduğu tespit edilmiştir"  demişti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde