Kayyum prensi Türk Telekom'a transfer oldu

Kayyum prensi Türk Telekom'a transfer oldu

Ekim ayı sonunda Digiturk'teki İcra Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Ümit Önal, aynı tarihlerde Türk Telekom'la anlaşmış, ancak hangi göreve getirildiği açıklanmamıştı.

Kayyum prensi Türk Telekom'a transfer oldu
16px
24px
15.12.2016 08:21
ABONE OLgoogle

Türk Telekom entegre yapısı altında verimlilik ve etkinlik artışı sağlamak amacıyla organizasyonel değişiklikler yaptığını ve yeniden yapılanmaya gidildiğini açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, yeni genel müdür yardımcıları duyuruldu.

Açıklamada, "Yeni organizasyon yapısı ile TTG, Genel Müdür Yardımcısı seviyesinde ortak operasyonların sinerjisinden azami ölçüde fayda sağlamayı ve yürütmeyi güçlendirmeyi hedeflemekte olup bunun yanı sıra müşteri odaklı yaklaşımını, bireysel ve kurumsal müşteri odağını devam ettirecektir. Artan verimlilik faydasına ek olarak, TTG sade ve etkin operasyon yapısı ile toplam müşteri deneyimine pozitif katkı sağlamayı hedeflemektedir" denildi.

Ekim ayı sonunda Digiturk'teki İcra Kurulu Başkanlığı görevinden istifa eden Ümit Önal, aynı tarihlerde Türk Telekom'la anlaşmış, ancak hangi göreve getirildiği açıklanmamıştı. Önal'ın TTNET bünyesinde Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendiği KAP'a yapılan açıklamayla netleşti.

Geçen sene Ekim ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ile İpek Koza Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi ve 22 şirkete el konulmuştu. TMSF grubun başına Ümit Önal’ı atamıştı. 

Kayyum prensi: Ümit Önal

7 Haziran seçimlerinden önce 15 Ocak 2015’te yeniden TMSF’ye geçen Show TV’nin genel müdürlüğüne atanan Ümit Önal, 1 Kasım seçimleri öncesinde de muhalif yayın yapan Koza İpek Holding’in medya şirketlerine kayyum olarak atanmıştı. Show TV’yi geri alan Turgay Ciner haziranda Önal ile yollarını ayırmıştı.

Önal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Turkuvaz Medya Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak’ın yakın çalışma arkadaşı. Önal, Kanal 7’de yöneticilik yaptıktan sonra 2007- Ocak 2015’e kadar Turkuvaz Medya Grubu’nun Medya Reklam Grup Başkanı olarak görev yapıyordu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde