Kayyum atandı, Avrupa'nın en büyüğü çekildi

Kayyum atandı, Avrupa'nın en büyüğü çekildi

Avrupa'nın en büyük şehir içi alışveriş merkezi işletmecisi olan ECE, FETÖ ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan İstanbul Ümraniye'de bulunan Modern East alışveriş merkezinin yönetiminden çekildi.

Kayyum atandı, Avrupa'nın en büyüğü çekildi
16px
24px
30.11.2016 11:02
ABONE OLgoogle

Alman proje yönetimi firması ECE, Türkiye’de sahibinin Fethullah Gülen ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan bir alışveriş merkezinin (AVM) yönetimini bıraktığını açıkladı.

KAYYUMA DEVREDİLMİŞTİ

Avrupa’nın en büyük şehir içi alışveriş merkezi işletmecisi  olan Hamburg merkezli ECE, İstanbul Ümraniye’de bulunan Modern East alışveriş merkezinin kayyuma devredilerek yeniden satışa çıkarılması üzerine, işletme anlaşmasını iptal etmekten başka çareleri kalmadığını açıkladı.

Türkiye'de ilk kez bir Alman şirketine kayyum atandı

‘MANTIKLI BİR YANI KALMADI’

ECE’nin Türkiye operasyonları direktörü Andreas Hohlmann’ın Alman ticaret dergisi TextilWirtschaft’ta yer alan açıklamasında, “AVM’yi işletmeye devam etmemizin bizim için mantıklı bir yanı kalmamıştı” dedi.

ECE TÜRKİYE'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:
 
14 ülkede 199 Alışveriş Merkezi yöneten Alman ECE Grubu’nun Türkiye iştiraki ECE Türkiye, İstanbul Anadolu yakası, Ümraniye ilçesinde yer alan Modern East Alışveriş Merkezi’nin yönetim sözleşmesini, 21 Ekim 2016 tarihi itibari ile, alışveriş merkezinin sahibi olan şirketin kayyımlarca temsil edilen yeni yönetimi ile varılan karşılıklı anlaşma gereğince feshetmiştir. ECE Türkiye, Modern East Alışveriş Merkezi’nin sahibi değildir ve ECE Türkiye aleyhine hiçbir soruşturma gerçekleşmemiştir. Bu konuyla ilgili çıkan aksi haberlerin hiçbir dayanağının olmadığını bilgilerinize sunar, kamuoyuyla paylaşırız.

TÜRKİYE’DE 14 İŞLETME

Avrupa’nın en büyük AVM, ofis, fabrika, rezidans ve benzeri yapıların işletmecisi olan ECE 14 ülkede birden faaliyet gösteriyor. Almanya’da yüzden fazla işletmeyi yöneten ECE, Türkiye’de biri yapımı devam eden 14 AVM’nin yönetiminde bulunuyor.

Biri Alman 57 şirkete kayyum atandı

ECE’nin Türkiye portföyünde, Marmara Park, Metro City, Axis İstanbul, Maltepe Park, Aqua Florya, Beylikdüzü Migros Shopping Center (İstanbul), Sur Yapı Marka (Bursa), ANKAmall, Acity (Ankara), Espark (Eskişehir), Antalya Migros Shopping Center, Terra City (Antalya),  Park Afyon (Afyonkarahisar), MaviBahce (İzmir) gibi AVM’ler de bulunuyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde