Kayyum, Akın İpek'in İncek Sarayı'na da el koydu

Kayyum, Akın İpek'in İncek Sarayı'na da el koydu

Akın İpek'in İncek Sarayı, Koza’ya kayyum atanmasıyla İpek ailesinin elinden çıktı. Kayyum, İpek ailesinin oturduğu villa için emsal kira talep edecek.

Kayyum, Akın İpek'in İncek Sarayı'na da el koydu
16px
24px
20.11.2015 06:28
ABONE OLgoogle
Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Fetullahçı Terör Örgütüne finansman sağlayan Koza-İpek Holding ve bünyesindeki 22 şirkete kayyum atanmasına karar verilmişti.

Bu kapsamda şirketlere kayyum ataması yapılırken İpek ailesinin evlerinin ve taşınmazlarının kayyum atanan şirketler üzerine olduğu belirlendi.

Buna göre Akın İpek’in, Ankara İncek’te yaptırdığı ultra lüks malikânenin de kayyum atanan şirketler üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Kayyum heyetinin, İncek’teki Saray ve diğer taşınmazlar için “emsal kira” tespitinde bulunarak, İpek ailesinden kira talep edeceği öğrenildi. Yine İpek ailesince kullanılan kredi kartlarının önemli bir bölümünün holding üzerine kayıtlı olduğu tespit edildi.

‘EMSAL KİRA’ TALEBİ

Kredi kartları, kayyum talimatı ile iptal edildi. Aile fertlerinin kullanımında bulunan 23 araç ile villada görev yaptığı belirlenen güvenlik görevlileri de ailenin hizmetinden geri çekildi. İpek’in, Gülen için yaptırdığı Ankara İncek’teki Saray da, şirket üzerine kayıtlı çıktı.

Kayyumlar tarafından İpek ailesine orada ikamet edilip edilmediği soruldu. Aile malikânenin kullanılmadığını savunurken malikâne hakkında inceleme çalışmaları başlatıldı.

Eğer malikânenin kullanıldığı belirlenirse kayyum heyeti, İncek’teki malikâne ve diğer taşınmazlar için ‘Emsal Kira’ tespitinde bulunacak. Belirlenen bedel, İpek ailesinden talep edilecek. Aynı zamanda İpek ailesinin ikamet ettiği villa ile ilgili de emsal kira tespiti yapıldığı öğrenildi.

Belirlenen bedele göre önümüzdeki günlerde ailenin oturduğu villa için kayyum heyeti tarafından kira bedelinin istenileceği belirtildi.

Koza İpek Holding’in patronu Akın İpek’in avukatları, Holding ve bağlı şirketlere kayyum atanmasına ilişkin kararın kaldırılmasını istemiş ancak Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği bu talebi ret etmişti.



Ankara’nın en değerli lokasyonlarından biri olan İncek’te binlerce metrekarelik arazi üzerine inşa edilen ultra lüks sarayın bahçesinde yüzme havuzu, misafirler için özel konaklama binası, restaurant, barbekü, bahçede çardak ve kır bahçesi bulunuyor. Etrafı kale gibi yüksek duvarlarla çevrili Lüks Saray, 10 metre aralıklarla koyulan kameralar sayesinde 24 saat kayıt altına alınıyor. Kameraların açıları kör nokta bırakmaksızın her açıyı gözetliyor. Son model kameralar karanlıkta dahi yüksek çözünürlükte görüntü kaydedebiliyor. Sarayın bir başka özelliği stratejik açıdan hiçbir yerden görülemeyecek şekilde tasarlanmış olması. Ön kapıdan 3 metre yüksekliğinde toprak çıkıntısı oluşturulmuş ve çıkıntının üzerine ağaçlandırma çalışması yapılarak bina adeta gizlenmiş.

Star
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde