Kayserili bisküviciye Dubaili ortak oldu

Kayserili bisküviciye Dubaili ortak oldu

Dubai'li Bracknor Fund Limited, Oylum Bisküvi’ye 25 milyon liralık yatırım yapacağını açıkladı.

Kayserili bisküviciye Dubaili ortak oldu
16px
24px
02.02.2017 05:50
ABONE OLgoogle

Dubai menşeili Bracknor Fund Limited, üç yıl boyunca toplamda 25 milyon liraya kadar Oylum Bisküvi’ye tahsisli sermaye artırımı yoluyla yatırım yapacak.

2012 yılında halka arz edilen Kayserili Oylum Bisküvileri, 2016 yılında borsada en çok kazandıran 5. şirket olmuştu. 48 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin köklü gıda şirketlerinden biri olan Oylum Sınai Yatırımlar AŞ, 2012 yılında BIST Ana Pazar’da işlem görmeye başladı.

Halka arzdan bu yana ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırıp ulusal market zincirlerini de portföyüne ekledi. Oylum, bu sürede cirosunu yaklaşık üç katına çıkarmayı başardı.

Firmanın ürün yelpazesinde bisküvi, gofret, kraker ve kremalı bisküvinin yanı sıra çikolata krema, çikolata kaplamalı ürünler ve çikolata bar ürün grupları yer alıyor.

Orta ölçekli şirketlere potansiyellerini ve rekabet avantajlarını kullanarak büyümeleri için ihtiyaç duyulan işletme sermayesini sağlayan Dubai menşeili Bracknor şirketinden yatırım almayı başardıklarını ifade eden Oylum Sınai Yatırımlar AŞ CEO’su Yener Büyüknalbant, “Bracknor ile yaklaşık 6-7 ay boyunca yatırım görüşmelerimiz devam etti. Bu süreçte ülkemizde darbe kalkışması, birçok yerde artan terör faaliyetleri, üç büyük kredi derecelendirme kuruluşunun not indirimi ve ülkemizi yatırım yapılabilir konumdan çıkarması gibi çok ciddi olaylar yaşadık. Süreç içerisinde birçok kez tereddütler yaşanmasına karşın ülkemize ve bize güvenerek yatırım yapan Bracknor Fund Limited’e teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu yatırım ile Oylum’u sektörde daha ileri taşımayı, Türkiye’de ve dünyada bulunabilirliğini artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Bracknor Yatırım Grubu’nun CEO’su ve Kurucu Ortağı Pierre Vannineuse da “En iyi yatırımlar en zor zamanlarda yapılır. Üstün yönetim ekibi tarafından kararlı iş modeli yönetilen Oylum’un Türkiye’deki mevcut jeopolitik bağlam ışığında yatırıma çok müsait olduğunu gördük” şeklinde belirtti.Hatice Şimşek/Dünya

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde