Kayserili 35 yıllık perakende devi resmen iflas etti!

Kayserili 35 yıllık perakende devi resmen iflas etti!

Kayserili Beğendik marketleri için iflas kararı çıktı. Konkordato talep eden iki şirketin kurtarılamayacağına karar veren mahkeme Beğendik Mağaza AŞ ile Beğendik Yiyecek İçecek şirketi için iflas kararı verdi.  Beğendik bünyesindeki Real için de daha önce iflas kararı verilmişti.

Kayserili 35 yıllık perakende devi resmen iflas etti!
16px
24px
20.10.2020 18:23
ABONE OLgoogle

Perakende sektörünün devlerinden Kayserili Beğendik için iflas kararı çıktı. Temeli 1980’li yıllarda atılan Beğendik bir süre önce Real Marketleri de satın almıştı. Ancak Real için de mahkeme iflas kararı vermişti.

Mali sıkıntı içindeki Beğendik bir süre önce konkordato talebinde bulunmuştu.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Tic. Mahkemesinde görülen davada kritik karar geçen 16 Ekim’de çıktı. Real ve Beğendik için kayyum ataması yapıldı

İKİ ŞİRKET İÇİN İFLAS KARARI

Mahkeme, Beğendik Mağaza İşletmeleri Tic. AŞ ve Beğendik Yiyecek İçecek Gıda Turizm Hizmet İşletmeleri Limited şirketi için iflas kararı verdi.

İflas kararı ile birlikte şirketlerin tasfiyesi için dosya, icra-iflas müdürlüğüne gönderildi. 

35 YIL ÖNCE KURULDU

Beğendik ise 1986 yılında Kayseri’de kurulan ve 1993 yılında ankara Kocatepe’deki mağazasını açarak büyümeye başlayan bir firma.

Real’i alarak İstanbul pazarına giren Beğendik'in geçmişte de İstanbul'a girme hamlesi olmuş ancak 1996'da girdiği İstanbul pazarından koşullar uygun olmadığından 2002'de çekilmek zorunda kalmıştı.

Çok sayıda personelin de ücretlerini alamadığı Beğendik, Alman Metro’dan satın aldığı Real’in de iflas etmesine neden olmuştu.

Polemikhaber

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde