Kayseri'de 68 sanıklı 'Boydak davası' başladı

Kayseri'de 68 sanıklı 'Boydak davası' başladı

Hacı Boydak ve Memduh Boydak'ın da aralarında olduğu 67 kişinin FETÖ'den yargılanmasına başlandı. Müştekiler arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan da var.

Kayseri'de 68 sanıklı 'Boydak davası' başladı
16px
24px
01.11.2016 08:31
ABONE OLgoogle

Kayseri'de yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, aralarında Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve Boydak Holding eski CEO'su Memduh Boydak'ın da bulunduğu 68 kişinin yargılanmasına bugün başlandı.

Tutuklu sanıklar, ilk duruşma için sabah saatlerinde Kayseri Kapalı Cezaevi'nden yoğun güvenlik önlemleri arasında Kayseri Adalet Sarayı'na getirildi.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, zanlılar Sıtkı Baş, Hacı Boydak, Memduh Boydak,Yılmaz Akansu, Hamdi Kınaş, Halit Gazezoğlu, İlhan Miraboğlu, Mehmet Yıldız, Mehmet Çetin, Necmi Somtaş, Ahmet Türkmen, Bekir Boydak, Şükrü Boydak, Mehmet Fındık, Abdurrahman Haskaraman, Ahmet Doğan, Ali Demir, Arap Ali Aksoy, Birol Çelebi, Bünyamin Aksoy, Cengizhan Bingöl, Engin Yanık, Erol Boydak, Eşref Coşar, Hacı Osman Büyükata, Hamza Çim, Hasan Basri Doğan, Haşim Emirdağı, Hüseyin Aydın, Hüseyin Alpay, Hüseyin Güngör, İbrahim Ülger, İsmail Tuna, Köksal Erdoğmuş, Mahmut Alak, Mahmut Mert, Mahmut Göncü, Mehmet Filiz, Mehmet Karakaya, Mehmet Albayrak, Mehmet Kocatürk, Mehmet İslamoğlu, Metin Gök, Metin Çiftçi, Murat Bozdağ, Mustafa Özdemir, Mustafa Ahi, Muzaffer Güner, Nurullah Sarıöz, Nurullah İlgün, Osman Hilmi Özdil, Ömer Pekşen, Ömer Geneci, Ömer Yazıcı, Salih Akay, Servet Demirel, Sinan Ekin, Şaban Çınar, Şadi Günek, Şahin Ekici, Tamer Oğuz, Yahya Karadeniz, Yunus Serin, Mustafa Boydak, Halit Bayhan, İlyas Boydak, Adem Çelik ve Erkan Yıldız, "Anayasayı ihlal, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs, silahlı terör örgütü yöneticisi ve üyesi olmak, resmi belgede sahtecilik, hizmet sebebiyle emniyete suistimal, ÖSYM kanunu ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamalarıyla yargılanıyor.

Mekanın kısıtlılığı gerekçesiyle her sanığın bir yakınının salona girmesine izin verildi. Boydak Holding yöneticileri Hacı, Memduh, Mustafa, İlyas ve Şükrü Boydak duruşma salonuna geldi. Tutuklu bazı sanıklar ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kanalıyla duruşmaya katıldı.

Sanıklar hakkında 2014 ve 2015'te açılan çeşitli soruşturmalara ait dosyalar da bu dava çatısı altında birleştirildi. Davaya, dönemin başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da müşteki sıfatıyla müdahil oldu.

Aralarında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da olduğu 9 müştekili, 68 sanıklı davanın ilk duruşmasının görülmesine başlandı.

HACI BOYDAK'IN SAVUNMASI

Mahkemedeki kimlik tespiti ve iddianamenin özet olarak okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi. İlk ifade veren Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, suç oluşturan hiçbir eylemin olmadığını belirterek, “Tarafıma isnat edilen suçlamalar doğru değildir ve hiç birini kabul etmiyorum. Hakkımdaki iddiaların bazılarının delili ve ispatı da yoktur. 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde