Kaynakçı Bakan

Kaynakçı Bakan

Bakan Yıldırım, inceleme sırasında iş kıyafeti giyerek, kaynak da yaptı.

Kaynakçı Bakan
16px
24px
05.05.2012 16:23
ABONE OLgoogle

 Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda incelemelerde bulunan Bakan Yıldırım, inceleme sırasında iş kıyafeti giyerek, kaynak da yaptı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay ve AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ile birlikte Dikili ilçesinde yaptırılan Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nda incelemelerde bulundu.

İnceleme sırasında iş kıyafeti giyerek, kaynak da yapan Bakan Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile ilgili en zor kısım olan ''koruyucu alanların oluşturulması''na yönelik çalışmaları incelediğini belirtti.

Yıldırım, liman yapımında ana mendirek inşasının sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu liman sadece Çandarlı'nın, İzmir'in değil, tüm Ege'nin ana ihracat merkezi haline gelecek. 70'li yıllardan bu yana konuşulan projenin temelini Zeytin Dağında 15 Mayıs 2011'de atmıştık. O günden bu yana çalışmalar memnuniyet verici şekilde sürüyor.

Ana mendirek inşaatı, 2013 yılı haziran ayının sonunda tamamlanmış olacak. 40 bin dönüm olan alanın yapımı için ayrı bir ihale gerçekleştirilecek. Bunun hazırlıkları da devam ediyor. Çalışmalar şu an itibariyle beklediğimiz programın önünde ilerliyor. Bu yıl içinde diğer bölüm için ihaleye çıkacağız. İkinci bölüm 'yap-işlet-devret' modeliyle gerçekleşecek. İlk bölüm 230 milyon yani 230 trilyon lira. İşin üçte biri tamamlanmış durumda. Hazır imalatların çakılması, üzerine beton tabliyesi yapılması devam ediyor. Bu liman sadece Çandarlı'nın, İzmir'in değil, tüm Ege'nin ana ihracat merkezi haline gelecek. 70'li yıllardan bu yana konuşulan projenin temelini Zeytin Dağında 15 Mayıs 2011'de atmıştık. O günden bu yana çalışmalar memnuniyet verici şekilde sürüyor.''

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde