Kaynak'a atanan kayyımların maaşı 129 bin TL'ye çıktı

Kaynak'a atanan kayyımların maaşı 129 bin TL'ye çıktı

Kayyımlar, yeni atandıkları şirketlerden kurum başına 2 bin lira daha maaş alacaklar. Bu şekilde atanan 7 kayyımın aylık maaşlarının toplamı 105 bin TL'den 129 bin liraya çıkmış oldu.

Kaynak'a atanan kayyımların maaşı 129 bin TL'ye çıktı
16px
24px
29.11.2015 17:34
ABONE OLgoogle
Kaynak Holding bünyesindeki 19 şirket bir dernek ve vakfa kayyım atanmasından sonra önceki gün de 12 şirkete aynı şekilde kayyım ataması gerçekleştirildi.

Kayyımlar, yeni atandıkları şirketlerden de kurum başına 2 bin lira daha maaş alacaklar. Bu şekilde atanan 7 kayyımın aylık maaşlarının toplamı 105 bin TL'den 129 bin liraya çıkmış oldu.

Kaynak Holding'e bağlı 19 şirket, bir dernek ve vakıftan sonra şimdi de yine Kaynak Holding'e bağlı 12 şirkete daha kayyım ataması yapıldı. Önceki 21 kuruluşa atanan 7 kayyımın, arama kararı verilen 12 şirkete de atandığı öğrenildi. Kayyımların alacakları maaş konusunda ise henüz mahkeme tarafından verilmiş bir karar bulunmuyor.

Kaynak Holding'e atanan kayyımların aldıkları maaş ve çalışanları işten çıkarmaları konuşulurken, holdinge bağlı 12 şirkette arama yapılması için İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği'nden karar çıkarıldı. Çıkarılan arama kararında gösterilen gerekçelerin tamamen gerçek dışı olduğu belirlendi.

Kayyımların isteği üzerine soruşturmayı yürüten savcı Hüseyin Önelge tarafından Mali Şube'den gerekli tespitlerin yapılması istendi. Tespitlerden sonra nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 12 şirket hakkında arama kararı çıkarılarak buralara da kayyım atanması istendi.  (Zaman)
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde